Wsv de Vecht doet verslag van de cursus Sportief Besturen

09 december, 2015

Wsv de Vecht doet verslag van de cursus Sportief Besturen

Het aansturen van een vereniging is een uitdagende klus en wellicht komen er soms complexe situaties op je af. Veel verenigingen stellen gedragsregels op. Helaas is dat lang niet altijd genoeg.

Als bestuurder word je wekelijks geconfronteerd met de praktijk. Weet je waar jouw vereniging voor staat als het gaat om ongewenst gedrag? Kun je reageren op ouders die zich bemoeien met de wedstrijduitslag of andere activiteiten op de vereniging? Durf je leden aan te spreken op onsportief gedrag? Interessante vragen waar wij je verder mee kunnen helpen tijdens de cursus Sportief Besturen. Watersportvereniging de Vecht uit Weesp nam afgelopen najaar deel aan de cursus.

Tjerk Nieberg, Bestuurslid WSV de Vecht:
"In oktober hebben wij, drie bestuurders van WaterSportVereniging De Vecht uit Weesp, deel genomen aan de workshop ‘sportief besturen’, georganiseerd vanuit het Watersportverbond. Er was zéker interesse in het onderwerp van de workshop onder watersportverenigingen. De opkomst was goed, met zo’n zeven of acht watersportverenigingen. Samen met onze vereniging waren wij allen benieuwd naar informatie en nieuwe/andere zienswijzen over hoe het besturen van een vereniging nog meer kan bijdragen aan respect en sportiviteit."

"Juist omdat wij hier aandacht aan besteden in onze vereniging waren wij getriggerd om te bezien hoe het één-en-ander wellicht nóg beter kan. En alhoewel de workshop zijn oorsprong vindt in de hockeysport is de vertaalslag naar andere soorten verenigingen goed gemaakt. De workshop bestond uit informatieoverdracht, kennisdelen en casuïstiek-uitwerken. Het kennisdelen en casuïstiek bespreken werden erg enthousiast ontvangen. De informatieoverdracht over het onderwerp ging hieraan vooraf en bleek een goede basis voor het gesprek. Wij kijken terug op een interessante, leuke en nuttige avond."

Ook deelnemen?
Wil jij met jouw vereniging ook deelnemen aan de workshop Sportief Besturen? Houd de website in de gaten voor nieuwe data in 2016: http://www.watersportverbond.nl/opleidingen/verenigingsbestuur/sportief-besturen/

Background