Optimist on Tour, een mooie kans voor nieuwe jeugdleden! Pak jij hem?

15 juni, 2016

Optimist on Tour, een mooie kans voor nieuwe jeugdleden! Pak jij hem?

Alle hens aan dek, ook in 2016 gaat Optimist on Tour weer van start. De Optimist on Tour is hét rondreizend watersport evenement toegankelijk voor alle jeugd, óók kinderen uit achterstandswijken of met een beperking kunnen meedoen. Kinderen maken gratis kennis met zeilen maar ook met andere wateractiviteiten zoals suppen en kanovaren. Met 21.000 deelnemers over de afgelopen twee jaar, spreken wij dan ook van een groot succes!

Vervolgaanbod ook op jullie vereniging?
Ook dit jaar verwachten we dat duizenden kinderen opnieuw kennis maken met de Watersport. Om deze enthousiaste kinderen bij de watersport te betrekken en te behouden hebben we jullie hulp nodig.

Als vereniging kun je vervolgaanbod aanbieden voor de kinderen die hebben meegedaan met de Optimist on Tour. Uiteraard is dit een mooie kans om nieuwe jeugd te binden aan jullie vereniging. Schrijf je in door het (online) formulier in te vullen!

Je kunt hierbij denken aan een speciale les voor alle kinderen uit de Optimist on Tour tijdens een open dag. Een andere mogelijkheid is om ze op afspraak gewoon een keer mee te laten doen aan een reguliere les. Voorwaarde is wel dat zo’n les kosteloos is. Na aanmelding staat jullie vervolgaanbod op de website van Optimist on Tour en op onze website. Tevens geven we regelmatig opvolging van het vervolgaanbod op social media en in de Otterpost.

Goed om te weten, ongeveer de helft van de kinderen die na de Optimist on Tour een proefles gevolgd heeft, is lid geworden van een vereniging.

De Otterclub

Met Ossie de Otter van de Otterclub krijgt de watersportbeleving voor kinderen een extra dimensie. Zijn jullie nieuwe en huidige jeugdleden ook al lid? Aanmelden voor de Otterclub kan hier. Leden van de Otterclub krijgen regelmatig een update over allerlei leuke watersportactiviteiten.

Locaties Optimist on Tour 2016

De tourkalender is nog niet klaar, maar de Optimist on Tour zal dit jaar in ieder geval bij de volgende grote publieksevenementen aanwezig zijn:

Eredivisie Zeilen Aalsmeer

Zaanse Schans 7 - 9 juli

Almere Gestrand Festival 9 juli

Zuiderzeemuseum Enkhuizen 15 juli

Olympic Experience 6 - 21 augustus

HISWA te Water 30 augustus - 4 september

Dordrecht 12 september

Op deze locaties verwachten we kinderen uit het hele land, dus ook kinderen bij jou uit de buurt.

Houd de website in de gaten voor meer data en locaties.

Voor meer informatie over de Optimist on Tour:

Filmpje Optimist on tour

Website Optimist on Tour 

Website Watersportverbond 

Facebook Otterclub 

Background