Optimist on Tour op de Olympic Experience

15 juni, 2016

Optimist on tour op de Olympic Experience

Iedereen die de Spelen van Rio 2016 optimaal wil beleven maar geen mogelijkheden heeft om naar Brazilië af te reizen, kan terecht in de gemeente Den Haag.

Tijdens de Olympische Spelen van Rio wordt op het sportstrand van Scheveningen de ‘Olympic Experience Den Haag 2016’ georganiseerd. Het event, dat plaatsvindt van 6 tot en met 21 augustus, is bedoeld voor sportfans, gezinnen en anderen die vanuit Nederland de Spelen van Rio optimaal willen beleven.

De Olympic Experience biedt sportfans - jong en oud -, gezinnen, sportverenigingen en het bedrijfsleven de kans om op het strand van Scheveningen de Olympische Spelen en de verrichtingen van TeamNL optimaal te beleven. Het Scheveningse strand verandert in een Olympisch Rio met allerlei activiteiten die zijn gericht op sport doen, sport kijken en sport beleven.

De Olympic Experience biedt overdag ruimte aan 4.000 bezoekers en ’s avonds aan zo’n 3000. Overdag kun je zelf allerlei sporten beoefenen, onder begeleiding van meer dan 20 verschillende sportbonden. Natuurlijk is ook het Watersportverbond met de Optimist on Tour aanwezig. Kinderen maken hier kennis met de watersport en leren zeilen, kanoën en suppen.  

In de namiddag en avond kun je live de Olympische Spelen volgen op grote TV schermen en TeamNL aanmoedigen, inclusief voor- en nabeschouwingen, entertainment en de aanwezigheid van oud-topsporters en Olympiërs. Ook wordt er live geschakeld met onder andere het Holland Heineken House in Rio.

Kaarten kopen voor de Olympic Experience? Klik hier.
Toegangsprijs voor volwassenen: 10 euro
Toegangsprijs kinderen en jongeren tot 18 jaar: 5 euro.

Background