Optimist on Tour 2017

13 april, 2017

Optimist on Tour 2017

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour start haar vierde jaar met een goed gevulde kalender: de eerste twaalf grote locaties zijn bekend. Komend seizoen is het watersportevenement voor de jeugd door heel Nederland te vinden. Dit jaar is het programma nog groter en wordt de cirkel rond gemaakt met activiteiten als ‘Optimist on Tour in de klas’ en vervolglessen bij elke vereniging.

Optimist on Tour, een mooie kans voor het werven van nieuwe jeugdleden! Pakt u deze kans?
In totaal hebben al 35.000 kinderen meegedaan aan Optimist on Tour waarvan vele kinderen een stap hebben gemaakt naar een lokale watersportvereniging bij hun in de buurt. Een fantastische kans voor verenigingen om meer jeugdleden aan zich te binden.

Met behulp van het Watersportverbond kan uw vereniging ook zelf een Optimist on Tour organiseren. De vereniging krijgt een handboek toegestuurd waarin in tien stappen beschreven staat hoe u de Optimist on Tour zelf kunt organiseren. Uw vereniging neemt de regie en wij staan klaar om hierin te ondersteunen.
Voorafgaand en op de dag van het evenement is een hoofdinstructeur van het Watersportverbond beschikbaar om te assisteren. Ook is uw vereniging zichtbaar op de tourkalender van 2017 die op landelijk niveau wordt gepromoot.

Wilt u Optimist on Tour op uw vereniging organiseren en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur dan een mail dan naar optimistontour@watersportverbond.nl.

Vervolgaanbod ook op uw vereniging?
Ongeveer de helft van de kinderen die na de Optimist on Tour een proefles gevolgd hebben, is lid geworden bij een vereniging. Heeft u interesse om vervolgaanbod te bieden? Geef het aan ons door middels het (online) formulier! Alle verenigingen ontvangen hierover binnenkort nog een brief.

Locaties Optimist on Tour 2017
De tourkalender is nog niet definitief maar Optimist on Tour zal dit jaar weer locaties in het hele land aandoen tijdens grote publieksevenementen zoals de Delta Lloyd Regatta, SAIL den Helder en de HISWA te water.
Vanaf volgende week staan op www.optimistontour.nl alle locaties voor 2017 online.

Background