'Welkom op de vereniging' - 20 mei Dag van de Watersport

12 april, 2017

‘Welkom op de vereniging’ - 20 mei Dag van de Watersport

Op zaterdag 20 mei is het Dag van de Watersport. Wij zijn trots dat ieder jaar zoveel verenigingen zich inzetten voor de promotie van de watersport. Het thema van 2017 is daarom ook ‘Welkom op de vereniging’.

Het Watersportverbond is er voor en van de verenigingen. En daarom staat ‘De Dag van de Watersport’ dit jaar geheel in het teken van onze verenigingen. Het thema voor 2017 is dan ook ‘Welkom op de vereniging!’. Samen met onze verenigingen willen we er een leuke dag van maken, waarbij we als werkorganisatie de verenigingen ondersteunen en faciliteren met het organiseren van een leuke dag en met de promotie van hun (lokale) activiteiten.

Wat: Dag van de Watersport met het thema: ‘Welkom op de vereniging’
Wanneer: Zaterdag 20 mei 2017
Waar: Aangesloten watersportverenigingen- en overige watersportorganisaties die een een activiteit aanbieden of een evenement organiseren in het kader van de Dag van de Watersport.
Hoe: Open de deuren van uw vereniging en organiseer, eventueel in samenwerking met omliggende verenigingen of watersportorganisaties, leuke activiteiten met het thema ‘Welkom op de vereniging’. 
Het doel van deze dag is om verbinding te creëren tussen uw leden en uw vereniging, uw vereniging lokaal te promoten en watersportfans de gelegenheid te geven om deel te nemen aan allerlei watersportactiviteiten bij u op de vereniging.

Roep uw leden op om vriend/vriendin, familie of kennis mee te nemen en ga samen het water op! Met elkaar maken we er een prachtige dag van, met als doel zoveel mogelijk mensen in Nederland met allerlei vormen van watersport in aanraking te brengen en aan onze verenigingen te verbinden. Met elkaar zetten we de watersport op de kaart en op die manier versterken we de watersport.

Doet uw vereniging mee aan de Dag van de Watersport?
Noteer dan zaterdag 20 mei 2017 in de agenda en ga naar www.watersportpromotor.nl om uw verenigingsactiviteit aan te melden zodat liefhebbers van de watersport de weg naar uw vereniging weten te vinden. Of stuur uw programma in via vereniging@watersportverbond.nl, wij plaatsen het op de site en promoten de dag op landelijk en regionaal niveau.

De WatersportPromotor publiceert op maat gemaakte posters, flyers en ander promotiemateriaal. Ook zijn er persberichten beschikbaar die u via de tool naar regionale perscontacten verstuurt om zodoende uw vereniging en evenement onder de aandacht te brengen in lokale nieuwsbladen. Deze tool kunt u kosteloos gebruiken, niet alleen voor de Dag van de Watersport maar voor al uw evenementen, wedstrijden en kampioenschappen.

Handboek Dag van de Watersport
Het handboek ‘Dag van de Watersport’ biedt allerlei ideeën voor activiteiten op de vereniging voor diverse doelgroepen (jeugd, zeilen, motorbootvaren, kano, etc). We sturen graag een exemplaar toe, neem in dat geval contact op met vereniging@watersportverbond.nl.

Ondersteuning Watersportverbond
We helpen verenigingen om de Dag van de Watersport breed en op regionaal niveau te promoten. Alle verenigingen die hun activiteiten bij ons opgeven komen op onze website te staan en verspreiden we via onze kanalen en netwerk. Ook denken we graag met u mee over invulling van deze nationale watersportdag bij uw vereniging.

Meedenken over Dag van de Watersport?

Wilt u meedenken over de Dag van de Watersport in 2018 of kent u iemand die graag meedenkt over een geschikte datum voor 2018, thema en projectaanpak? Laat het ons weten en meld u aan via dagvandewatersport@watersportverbond.nl.

Background