Bijeenkomst over sponsoring voor verenigingen en themabijeenkomsten 2018

14 december, 2017

Bijeenkomst over sponsoring voor verenigingen en themabijeenkomsten 2018

Na de succesvolle bijeenkomsten ‘btw op ligplaatsen’ en de ‘Sport Toekomstverkenning’ staat er in 2017 nog één themabijeenkomst op de agenda: Sponsoring. Sprekers Frank van den Wall Bake en Gerlof van der Werf (sponsorbeheer van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek) nemen u op 18 december mee in de wereld van de (sport)sponsoring en laten zien wat dit voor kansen biedt voor uw vereniging.

Van den Wall Bake is bestuurslid van het Watersportverbond en is tevens eigenaar van Van den Wall Bake Consult. Van den Wall Bake Consult is een loket voor (sport)sponsoring. Achter dat loket zit ruim 40 jaar kennis, kunde, netwerken en bovenal veel gevoel voor het vak sponsoring. 40 jaar ervaring in met name het creatieve en strategisch benutten van sponsoring. Van den Wall Bake Consult is hèt loket waar (sport)sponsorbeleid kan worden gecreëerd of kan worden doorgelicht.

Gerlof van der Werf geeft u een inkijkje in het sponsorbeheer van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Hij is voorzitter van de sectie Sponsoring bij deze vereniging. De sectie is verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de werving, de selectie en het relatiebeheer van de sponsoren van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Zo is de Sectie bijvoorbeeld ieder jaar verantwoordelijk voor het sponsordorp bij de Sneekweek. Hier kunnen de hoofdsponsoren van de dit grootste zeilevenement op binnenwater zich presenteren aan zeilers en publiek.

  • Datum: 18 december 2017
  • Locatie: De Weerelt, Orteliuslaan 1041 - 3528 BE Utrecht
  • Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Er zijn nog een aantal plaatsen (max. 45 personen) beschikbaar voor de bijeenkomst Sponsoring. Opgeven? Klik hier.

Kalender 2018
Ook in 2018 organiseren we weer een aantal themabijeenkomsten. De eerste zal zijn op 18 januari over de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Ook verenigingen zullen zich moeten buigen over de gegevens die ze hebben van al hun leden wat ze hiermee wel en niet mogen doen. Iedere vereniging moet al zijn informatiestromen inzichtelijk maken. Welke gegevens legt u vast en waar gebruikt u ze voor? Wie kan er allemaal bij die gegevens? Stuurt u uw adressenbestand naar de drukker voor het versturen van het clubblad? Heeft u als vereniging een privacy policy? Op deze en nog veel meer vragen zal u een antwoord moeten hebben.

Gelukkig hoeft u als vereniging niet zelf het wiel uit te vinden. Op 18 januari organiseren wij een thema bijeenkomst over dit onderwerp. Marjoleine van Leerdam van Wille Donker Advocaten is gespecialiseerd in privacyrecht en zal u door deze ingewikkelde materie heen leiden.

Daarnaast komt er rond half januari een tool beschikbaar voor verenigingen, waarmee u door middel van onder andere een aantal invuloefeningen en voorbeeldcontracten op een eenvoudige manier privacyproof kunt worden. Deze tool kost normaal minimaal 125 euro, maar willen u deze kosteloos aanbieden. Tijdens de thema bijeenkomst vertellen we u hier meer over.

U kunt zich opgeven voor de bijeenkomst over de privacywetgeving via deze link.

Marjoleine van Leerdam maakt u tijdens deze bijeenkomst wegwijs in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zij is advocaat bij Wille Donker advocaten in Alphen aan den Rijn en adviseert bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen over de naleving van wet- en regelgeving rondom privacy. Het kan u tenslotte bijna niet zijn ontgaan. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan nieuwe privacyregels. Dus ook alle (water)sportverenigingen! In veel gevallen zijn verenigingen echter nog onvoldoende voorbereid, terwijl zij vaak wél beschikken over gevoelige gegevens van leden. Na deze bijeenkomst weet u wat u te doen staat om ook uw watersportvereniging (verder) ‘privacyproof’ te maken.

 

Background