De Zilveren Wimpel

14 december, 2017

De Zilveren Wimpel

Zoals bekend richt het Watersportverbond veel van haar pijlen op de jeugd, onder andere door de succesvolle Optimist on Tour en de Q-Cup. De banden met watersporters die rond de studententijd stoppen met watersporten proberen we weer aan te halen via studenten-zeilverenigingen. Maar het is een feit dat het grootste deel van de watersporters die lid zijn bij een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging, 50 plus is.

Een grote groep watersporters die de komende jaren in omvang nog zal groeien. En doordat zij langer fit zullen blijven, ook langer blijven watersporten. De vergrijzing die gaande is, vormt geen bedreiging, maar is een feit en biedt dus kansen. Zeker voor watersportverenigingen. Vanuit het Platform Motorboot van het Watersportverbond wordt gewerkt aan een plan voor een Zilveren Wimpel. Watersportverenigingen worden hiermee uitgedaagd na te denken over faciliteiten die voor deze grote groep watersporters interessant, nuttig en nodig zijn.

Op Boot Holland (9 t/m 14 februari 2018 in Leeuwarden) wordt dit een belangrijk thema voor het Watersportverbond. Meer weten? Of heb je suggesties? Stuur dan een mail naar motorboot@watersportverbond.nl.

Background