Fijne feestdagen & koers richting 2018!

14 december, 2017

Fijne feestdagen & koers richting 2018!

We zetten koers richting 2018, met frisse wind in de zeilen. Meer dan tienduizenden mensen (water)sporten wekelijks bij een watersportvereniging. Nederland en het Watersportverbond kunnen trots zijn op de unieke vaderlandse watersportinfrastructuur. Met bijna 6000 kilometer aan goed bevaarbare en veilige vaarwegen, met meer dan 2 miljoen watersporters, met 400 bij het Watersportverbond aangesloten verenigingen en vele duizenden vrijwilligers. Deze basis watersportinfrastructuur is de backbone van de Nederlandse watersport, van recreatieve sport tot topsport.

En om deze watersportinfrastructuur te behouden richt het Watersportverbond zich, met raad en daad voor en van onze aangesloten watersportverenigingen, op onder andere het behartigen van de belangen van watersporters. We praten met de wethouder, de gedeputeerde, de waterschappen en de Rijksoverheid. Voorbeelden hiervan zijn de activiteiten van het Watersportverbond gericht op het probleem van waterplanten, het btw-dossier voor met name motorbootverenigingen, het in stand houden van het vaarnetwerk voor onze motorboot- en overige toervaarders, het bevorderen van de veiligheid op water en het inzetten van de regioteams voor de lobby in aanloop naar de verschillende verkiezingen.

En zo is er nog heel veel werk aan de winkel, ook op andere vlakken. Onze missie is duidelijk: Nederland Watersportland! Een leven lang genieten op het water! Een missie die beschreven staat in ons nieuwe beleidsplan 2017+ Sterk op het Water. Het zou fantastisch zijn als alle watersporters, zowel aangesloten bij een vereniging als de ongebonden watersporter, voor 2018 eens na zouden denken over zijn of haar bijdrage aan de watersport en haar infrastructuur. Of het nou gaat om een financiële bijdrage, of om meehelpen met het opruimen en netjes houden van ons vaarwater: iedereen kan íets doen. Zo zorgen we samen dat we gebruik kunnen blijven maken van al dat moois dat ons water ons te bieden heeft.

Het rest ons dan ook niets anders dan u allemaal hele fijne feestdagen te wensen. Ga lekker genieten, neem even gas terug en maak mooie herinneringen met uw familie, vrienden en verenigingsleden. Op naar een mooi en sterk nieuwjaar!

Bereikbaarheid Watersportverbond tijdens kerstperiode
In verband met Kerst en Oud & Nieuw zal het kantoor van het Watersportverbond van zaterdag 23 december 2017 tot en met 2 januari 2018 gesloten zijn. Hierdoor zijn we minder goed te bereiken dan u normaal gesproken van ons gewend bent. Wij vragen uw begrip hiervoor. Vanaf dinsdag 2 januari zijn wij weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar.

Background