Meer jeugdleden met Optimist on Tour 2017

19 januari, 2017

Meer jeugdleden met Optimist on Tour 2017

Ook in 2017 reist Optimist on Tour weer door heel Nederland. Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement toegankelijk voor jeugd tussen 8 en 11 jaar. Oók kinderen uit achterstandswijken of kinderen met een beperking kunnen meedoen. Kinderen maken gratis kennis met zeilen maar ook met andere wateractiviteiten zoals suppen en kanovaren. Met meer dan 35.000 deelnemers over de afgelopen drie jaar, spreken wij dan ook van een groot succes!

Vervolgaanbod ook op jullie vereniging?
Ook dit jaar verwachten we dat duizenden kinderen kennis gaan maken met de watersport. Om deze enthousiaste kinderen bij de watersport te betrekken en te behouden hebben we jullie hulp nodig.
Als vereniging kun je vervolgaanbod aanbieden voor de kinderen die hebben meegedaan met Optimist on Tour. Uiteraard is dit een mooie kans om nieuwe jeugd te binden aan jullie vereniging. Schrijf je in door het (online) formulier in te vullen!
Je kunt hierbij denken aan een speciale les voor kinderen, die deel hebben genomen aan Optimist on Tour, tijdens een open dag. Een andere mogelijkheid is om ze op afspraak gewoon een keer mee te laten doen aan een reguliere les. Voorwaarde is wel dat zo’n les kosteloos is. Na aanmelding staat jullie vervolgaanbod op de website van Optimist on Tour. Tevens geven we regelmatig opvolging van het vervolgaanbod op social media en in de Otterpost.
Goed om te weten, ongeveer de helft van de kinderen die na Optimist on Tour een proefles gevolgd heeft, is lid geworden van een vereniging.

De Otterclub
Met Ossie de Otter van de Otterclub krijgt de watersport beleving voor kinderen een extra dimensie. Zijn jullie nieuwe en huidige jeugdleden ook al lid? Aanmelden voor de Otterclub doe je hier, de kinderen ontvangen dan ook een Otterwerkboek met werkbladen, strips en spelletjes. Ruim 10.000 kinderen zijn al lid en krijgen regelmatig een update over allerlei leuke watersportactiviteiten.

Locaties Optimist on Tour 2017
De tourkalender is nog niet klaar, maar houd de website in de gaten voor data en locaties. Er kunnen het hele jaar door nieuwe locaties worden gepland.

Voor meer informatie over de Optimist on Tour:

Filmpje>>

Website>>

Facebook Otterclub>>

Background