Eredivisie Zeilen, hoe nu verder?

10 november, 2017

Eredivisie Zeilen, hoe nu verder?

Begin oktober is de Eredivisie Zeilen 2017 na een tweede succesvol jaar afgesloten. Almere Centraal pakte voor het tweede jaar op rij de felbegeerde landstitel tijdens de finale in Monnickendam.

Met slechts 9 punten verschil na 147 races wisten ze Jachtclub Scheveningen net voor te blijven en zo de bokaal veilig te stellen. De tweede plaats was voor Scheveningen en Giesbeek verzekerde zich van de derde plek na een spannende strijd met het team VWDTP. Alle drie de teams zijn dankzij hun presentaties gekwalificeerd voor de Champions League Sailing 2018. In het Online Magazine staat een mooi verslag.

Inmiddels heeft het Watersportverbond met de betrokken verenigingen en Eredivisie Zeilen BV uitgebreide evaluaties gehouden. Er is veel enthousiasme voor het concept en bijna alle betrokken verenigingen hebben aangegeven ermee door te willen gaan. Echter, Eredivisie Zeilen BV heeft aangegeven niet langer de Eredivisie te willen organiseren. De licentie is terug bij het Watersportverbond en momenteel wordt met alle betrokken partijen overleg gevoerd over een nieuw organisatiemodel waarin de verenigingen een grotere rol en invloed krijgen. Ook wordt nog een kritisch naar de kosten gekeken en nagedacht op welke wijze er meer (lokaal) geld gevonden kan worden ter ondersteuning van de teams.

We kijken terug op twee mooie jaren Eredivisie en vanaf deze plaats willen we Simon Keijzer, Bart Salemans en Arend van Bergeijk en hun partners hartelijk danken voor hun inzet!Background