Geslaagde Landelijke Kanodag in Harderwijk

10 november, 2017

Geslaagde Landelijke Kanodag in Harderwijk

Zaterdag 4 november jl. werd de zesde editie van de Landelijke Kanodag door het Watersportverbond georganiseerd. Dit maal opende kanovereniging Dolfijnen haar deuren. Met ruim 115 aanwezigen kan het Watersportverbond terugkijken op een zeer succesvolle editie.

Iets voor tienen stroomden de eerste deelnemers binnen, waarna om 10.15 uur alle aanwezigen welkom werden geheten door Kees Nagtegaal, voorzitter van KV Dolfijnenen en Ab Reinders, voorzitter van het Platform Kanosport. Vervolgens gaf Kenniscentrum Sport uitleg over het ‘werven, binden en behouden van jeugd’. Hierbij kwamen ook ‘experts’ aan het woord: enkele jeugdleden van KV Dolfijnen. Na de koffiepauze werd er door de Academie voor Sportkader stilgestaan bij de vier inzichten voor sportbestuurders. In samenwerking met ‘Helder Theater’ werden herkenbare en dagelijkse situaties op een verfrissende manier nagebootst.

Na de uitgebreide lunch, samengesteld door de vrijwilligers van KV Dolfijnen, werden de toerspeldjes en de toerbekers uitgereikt. Vervolgens werden de kampioenen van de verschillende disciplines in het zonnetje gezet. Brenno Prakken, Ivo Lamers, Eef Haaze, Ruth Vorsselman, Hedy Pol, de heren van AKV Odysseus, de dames van KV Keistad, Lena Teunissen, Martina Wegman en Maarten Hermans waren aanwezig en werden met mooie woorden toegesproken.

‘Order of Merit’ voor Frits Jager
Speciale aandacht was er voor Frits Jager. Hij heeft zich de afgelopen tientallen jaren enorm ingezet voor de kanopolo-sport, zowel nationaal als internationaal. Jacques Webbers sprak hem toe en uit handen van bestuurslid Peter van Arkel kreeg hij de prestigieuze ICF-onderscheiding ‘Order of Merit’ uitgereikt. De dag werd op het water afgesloten. Met medewerking van Surfskistart, Kanoshop, Stip-Yaks, KV Dolfijnen, de Commissie Afvaart en de Commissie Freestyle konden alle aanwezigen het water op. Helaas door het herfstachtige weer viel dit onderdeel letterlijk en figuurlijk in het water. Enkele bikkels trotseerden de regen en konden alsnog genieten van hun passie op het water: het kanovaren. De dag werd afgesloten met een feestelijke borrel.

Toeronderscheidingen
Toerspeldjes: de eerste, nieuwe toerspeldjes zijn uitgereikt aan Nando Liklikuwata, Lieske de Wit, Alois Högerle, Renate Bongertman en Frans Bongertman.
Windhappersbeker: de wisselbeker voor een vereniging of een persoon welke grote en/of langdurige prestaties en activiteiten hebben verricht op toeristisch gebied is uitgereikt aan Herman van Huis, lid van AKV de Kromme Aar.
Vriendschapstrofee: een trofee voor een persoon welke bijzondere prestaties en/ofactiviteiten op toeristisch gebied hebben verricht is uitgereikt aan Wim Lammerts, lid van KV Skonenvaarder en o.a. organisator van de 4K.
Ruytenschildtbeker: de wisselbeker voor de vereniging met de grootste ledengroei is uitgereikt aan KV de Hydronauten uit Leeuwarden.

Background