Informatiedag over zeilen met een beperking bij WV Zeewolde

10 november, 2017

Informatiedag over zeilen met een beperking bij WV Zeewolde

Ook met een beperking kan je sporten en bewegen, ook zeilen. Over dit onderwerp wordt op woensdagmiddag 15 november van 13:30 - 15:00 een informatiemiddag georganiseerd bij WV Zeewolde, Bolhaven 1 in Zeewolde. Hier zal uitleg gegeven worden over de mogelijkheden van zeilen met een beperking. Ieder mens is anders, iedere manier van sporten ook.

De Hansa zeilers bij WV Zeewolde zijn een groep zeilers die zeilen in zogenaamde Hansa boten die geschikt zijn gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Uiteraard kunnen ook mensen zonder beperking zeilen met deze boten zodat een geïntegreerde klasse ontstaat en de beperking die men in het dagelijks leven ervaart hier geen rol speelt. Meer informatie over het Hansa zeilen bij WV Zeewolde vindt u op www.wvzeewolde.nl/zeilen/hansa-zeilen.

Op dit moment is er nog geen opleiding voor kinderen met een beperking bij de vereniging, maar bij voldoende belangstelling wil WV Zeewolde starten met een aantal lessen. Zeilen is zeilen, of je nu een beperking hebt of niet. De manier van bedienen is anders maar de wind waait uit dezelfde hoek.

Bij voldoende belangstelling wordt er komend  voorjaar gestart met een aantal lessen voor kinderen/jongeren van 8 t/m 13 jaar. De kosten zijn nu nog niet bekent, dit hangt af van het aantal deelnemende kinderen/jongeren en de sponsoring die er verkregen kan worden.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u een mail sturen naar Wilma van den Broek, hansa@wvzeewolde.nl. Aanmelden hoeft niet maar wordt wel zeer op prijs gesteld.

Background