Plannen voor drijvend zonnepark in het IJsselmeer

10 november, 2017

Plannen voor drijvend zonnepark in het IJsselmeer

In de Leeuwarder Courant stond onlangs een artikel over plannen om een immens drijvend zonnepark in het IJsselmeergebied te plaatsen. Het stelsel van zonnepanelen moet langs de Afsluitdijk komen en zou 23 kilometer lang moeten worden en 2,5 kilometer breed.

Het Watersportverbond heeft nog geen formeel standpunt ingenomen, maar het Regioteam IJsselmeer/Markermeer heeft inmiddels contact gezocht met vertegenwoordigers van onder andere de Toerzeilers, de Stichting Waterrecreatie Nederland en HISWA Vereniging om de plannen te bespreken. Daarnaast gaat er gekeken worden hoe informatie kan worden ingewonnen, welke argumenten kunnen worden afgewogen en hoe hier gezamenlijk op zal worden gereageerd.

Uiteraard wordt ook onze achterban geraadpleegd. Suggesties kunnen worden gemaild naar belangenbehartiging@watersportverbond.nl. Houd ook www.watersporters.nl goed in de gaten. 

Meer informatie over het Regioteam IJsselmeer/Markermeer van het IJsselmeer is hier te vinden. Klik hier voor het artikel in de Leeuwarden Courant. 

Foto: Sunfloat

 

Background