‘Volgend zeilseizoen nog sneller zeilen’

10 november, 2017

‘Volgend zeilseizoen nog sneller zeilen’

Vincent is een jongen van 10 jaar oud, zit op de Guyotschool in Haren en is doof. De Guyotschool wordt altijd uitgenodigd door VWDTP om mee te doen aan de schoolweken zeilen.

Na deze schoolweek is Vincent zo enthousiast geraakt dat hij nog meer wilde zeilen. Tijdens de introductieweken die VWDTP gedurende de zomervakanties regelt, heeft Vincent nog een week gezeild in een Optimist tussen de andere kinderen, waar hij besloot privé-zeillessen te nemen.  

Communicatie
Als Vincent in zijn Optimist aan het varen is, varen zijn trainer Maarten en tolk Eefje naast hem in een rubberboot. De communicatie met elkaar gaat via een krijtbord op de rubberboot en door middel van gebarentaal. Aan de hand van gezichtsuitdrukkingen kan Vincent lezen of hij het goed doet of niet.

Als Vincent iets wil vragen tijdens het zeilen, vraagt hij de aandacht door een koperen bel te luiden. Deze bel is gemonteerd aan de giek bij de neerhouder. Om te kunnen communiceren met handgebaren vaart Vincent met zijn schoot en roer in één hand. Daarnaast moet hij ook nog op zijn koers en de zeilstanden letten. Een hele prestatie voor iemand die net heeft leren zeilen.

De wind
Vincent heeft gevoel voor het zeilen, hij ziet aan de golfjes en de vlag waar de wind vandaan komt. Momenteel is hij bezig met het behalen van het CWO-diploma. Vincent is een jongen die recht op zijn doel afgaat en nog lang niet is uit gezeild.

 

Background