De vereniging: GWV De Vrijbuiter trots op organiseren van Primus Inter Pares

12 oktober, 2017

De vereniging: GWV De Vrijbuiter trots op organiseren van Primus Inter Pares

De Gooische Watersport Vereniging De Vrijbuiter uit Loosdrecht organiseert sinds de jaren '70 de prestigieuze Primus Inter Pares (PIP). In deze wedstrijd strijden in het eerste weekend van oktober de Nederlandse kampioenen in hun eenheidsklassen tegen elkaar om te bepalen wie zich kampioen der kampioenen mag noemen.

De PIP wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband met GWV De Vrijbuiter, het Watersportverbond en de 16m2-klasse organisatie. De voorbereidingen beginnen al in januari of februari, terwijl het evenement plaatsvindt in oktober. "Het is een evenement met prestige. Het gaat bij de PIP niet om de kwantiteit, dus het aantal deelnemers, maar om de kwaliteit", aldus wedstrijdcommissaris Karel de Boer van GWV De Vrijbuiter. "We willen de top uit de Nederlandse eenheidsklassen tegen elkaar laten strijden."

 (Let op: de beelden van de prijsuitreiking zijn archiefbeelden van de Primus Inter Pares uit 2015.)

Rubriek: De vereniging
Heeft uw vereniging ook een bijzonder verhaal te vertellen? Of wilt u door middel van een video uw vereniging aan het grote publiek voorstellen en/of nieuwe leden werven? Meldt u dan aan voor de nieuwe rubriek: de vereniging.

In de rubriek mag iedere vereniging haar verhaal doen. Wat maakt uw vereniging zo speciaal? Die bijzondere vloot, die hardwerkende vrijwilligers of juist dat mooie clublied, alles mag in het verhaal terugkomen. Klik hier voor meer informatie over de rubriek en hoe u zich kunt aanmelden.

 

Background