Menno Huisman wint Primus Inter Pares 2017

12 oktober, 2017

Menno Huisman wint Primus Inter Pares 2017

Menno Huisman heeft afgelopen weekend op de Loosdrechtse Plassen de Primus Inter Pares gewonnen. Door een stormachtige wind besloot de wedstrijdorganisatie op de zaterdag de boten aan de kant te houden om risico’s te vermijden. Voor de zondag, 8 oktober, waren de voorspellingen een stuk beter en kon de strijd om de titel ‘Kampioen der kampioenen’ losbarsten.

Waar de omstandigheden op de zaterdag te risicovol waren om in de zestienkwadraten het water op te gaan, waren de omstandigheden op de zondag perfect. Een mooie variërende wind van twee tot drie knopen, met af en toe een kleine regenbui. Heerlijk weer om te zeilen en voldoende tijd om vier wedstrijden te varen. Traditiegetrouw varen alle Nederlands kampioenen in de strijd om de Primus Inter Pares in zestienkwadraten. De boten worden beschikbaar gesteld door leden van de zestienkwadraat klasse-organisatie en zorgen ervoor dat alle kampioenen gelijke boten en gelijke kansen hebben.

In de strijd om de titel was het lange tijd spannend en kon het tot de laatste wedstrijd alle kanten op gaan. Menno Huisman greep door constant te varen uiteindelijk de titel. Huisman nam al tien keer deel aan de Primus Inter Pares en mag zich nu een jaar lang ‘Kampioen der kampioenen’ noemen. “Later zal ik pas beseffen dat ik ook echt de Primus Inter Parus gewonnen heb. Heel mooi dat ik nu voor de tiende keer mee doe aan het kampioenschap en heb gewonnen”, aldus de Nederlands kampioen Valk. Op de tweede plaats eindigde Tom Otte (Yinling) en op de derde plaats Thijs Kort (Schakel).

Ook dit jaar was GWV De Vrijbuiter weer de organiserende vereniging van de Primus Inter Pares. De vereniging zorgt al sinds 1974 voor de wedstrijdorganisatie onder auspiciën van het Watersportverbond. Ook dit jaar was er weer een mooi evenement neergezet door GWV De Vrijbuiter, waarvoor dank!  

De volledige uitslag van de Primus Inter Pares 2017:

  Naam Score
1 Menno Huisman 7,0
2 Tom Otte 8,0
3 Thijs Kort 10,00
4 Klaas 't Hoen 11,0
5 Jeroen de Groot 14,0
6 Hette van der Zwaag 15,0
7 Rob Stavenuiter 16,0
8 Sierk Jan ter Haar 17,0
9 Mark Neeleman 18,0
10 Peerke Kortekaas 22,0
11 Patrick van Raalte 27,0
12 Luut de Zee 32,0
13 Dennis van Vliet 33,0
Background