Terugkomdag bij de vereniging na Optimist on Tour

12 oktober, 2017

Terugkomdag bij de vereniging na Optimist on Tour

Speciaal voor alle kinderen die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam hebben deelgenomen aan Optimist on Tour, werd er op zondag 8 oktober door de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) een terugkomdag georganiseerd. Enthousiaste deelnemers waren welkom voor een gratis proefles op de vereniging en gingen in verschillende ronden onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur het water op.

40 Kinderen namen deel aan de gratis vervolgclinic nadat ze bij Optimist on Tour in aanraking zijn gekomen met de watersport. Ook maakten tientallen kinderen kennis met de zeilwedstrijdsport via de Q-cup.

Olivier den Ouden, coördinator jeugdzeilen RZV: "Als RZV zijn we heel blij dat we op deze terugkomdag kinderen uit heel Rotterdam zagen. De mogelijkheid voor kinderen om kennis te maken met de watersport via Optimist on Tour heeft het makkelijker gemaakt om vervolgens naar ons toe te komen. We hopen dat een derde van de deelnemers zich aansluit".

Ilse Köpping,hoofdinstructeur Optimist on Tour: “Mooi om te zien dat op de ene kant van de plas kinderen hun tweede zeilles krijgen en aan de andere kant deelnemers kennismaken met wedstrijdzeilen. Dit is een fantastisch voorbeeld hoe een kennismaking kan leiden tot een introductie op de vereniging en hoe een deelnemer uiteindelijk doorstroom kan vinden binnen de vereniging. Samen met onze verenigingen maken we ons sterk om kinderen blijvend te binden aan de watersport en lid te laten worden bij de vereniging. In samenwerking met gemeenten, basisscholen en watersportverenigingen- en organisaties zijn we in staat dit middels gefaseerde wijze op te pakken: van theorieles in de klas naar kennismaking op het water en een vervolgaanbod bij de vereniging of vaarschool.

Voor de ouders en/ of verzorgers
Vanuit de sociëteit hadden ouders en/ of verzorgers prachtig uitzicht over de plas en konden zij goed de zeilles van hun kinderen volgen. Ook was er een presentatie waarin er door de RZV meer werd verteld over het jeugdzeilen binnen de vereniging.

Interesse of enthousiast over het succes van de RZV en hoe dit voor uw vereniging kan werken? Neem gerust contact op via vereniging@watersportverbond.nl.

Background