Voldoet u aan de nieuwe privacywet? Vraag nu kosteloos de online tool aan en doe de check.

08 februari, 2018

Voldoet u aan de nieuwe privacywet? Vraag nu kosteloos de online tool aan en doe de check.

Op 25 mei van dit jaar treedt de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in werking. Alle organisaties die werken met persoonsgegevens, dus ook alle verenigingen, moeten hier aan voldoen. Het maakt niet uit of u 20 leden of 2000 leden heeft; als u persoonsgegevens opslaat en/of verwerkt moet u voldoen aan de AVG.

Online tool voor onze verenigingen
Het Watersportverbond wil aangesloten verenigingen graag helpen om AVG-proof te worden. Zo hebben we in januari al een themabijeenkomst georganiseerd en is er nu een online tool beschikbaar. Deze tool is ontwikkeld door Stichting AVG voor verenigingen, maar door NOC*NSF aangepast, zodat deze nu goed bruikbaar is voor alle watersportverenigingen.

De tool is een online stappenplan, waarin iedere stap aan de hand van een filmpje wordt uitgelegd. Daarna kunt u door middel van checklisten en voorbeelddocumenten zelf aan de slag om uw vereniging AVG-proof te maken.

Kosteloos
Deze online tool kost bij Stichting AVG voor verenigingen €250,- (of €500,- als een vereniging personeel in dienst heeft). Doordat we via NOC*NSF samen met nog 26 andere bonden in grote hoeveelheden inlogcodes afnemen, zijn de kosten nog slechts €5,25 per vereniging. Deze kosten zal het Watersportverbond voor zijn rekening nemen, zodat de tool voor uw vereniging kosteloos te gebruiken is.

Aanvragen
U kunt een inlogcode (vouchercode) aanvragen door een mailtje te sturen naar vereniging@watersportverbond.nl met als onderwerp “inlogcode Online tool AVG”. Zet er dan ook even bij voor welke vereniging het is. U krijgt dan een mail terug met een inlogcode en een uitleg hoe u gebruik kunt maken van de tool.

Actuele gegevens
Wij merken regelmatig dat de gegevens van bestuursleden niet altijd actueel zijn. We willen graag dat correspondentie als deze op het juiste adres binnenkomt en dat bijvoorbeeld de besturennieuwsbrief wordt ontvangen door alle bestuursleden. Via het verenigingsportaal kunnen naast de ledenmutaties ook de algemene gegevens van de vereniging aangepast worden, zoals de adresgegevens, de bestuurssamenstelling en meer. Met deze gegevens kunnen wij gerichter communiceren naar de verenigingen. Zorg er dus voor dat deze gegevens altijd actueel zijn, zodat de juiste personen binnen uw vereniging de informatie ontvangen.

Background