International Sailing Center Medemblik

Het zeilwedstrijdcentrum van Nederland

Vaarwater

Het ISC Medemblik ligt aan het IJsselmeer, een uniek water waar al veel zeilwedstrijden zijn georganiseerd. Door het open water is ruimte voor veel wedstrijdbanen zodat hier grote evenementen met veel klassen kunnen zeilen.

Het unieke water is ook juist de reden dat het zeilcentrum op de huidige locatie is gevestigd. Zelfs voordat het ISC Medemblik gebouwd was, werden er op de locatie al veel zeilwedstrijden georganiseerd. Het ISC Medemblik is in 1999 opgeleverd. Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland met een oppervlakte van 1100 vierkante kilometer. Het is zoet en niet stromend water, de wind kan hier variĆ«ren van 2 tot 40 knopen.Ā Wedstrijden en trainingen kunnen bestaan uit 3 tot 800 deelnemers. Het water is tevens geschikt voor diverse boten, van optimisten tot zelf 43 voeters! Door de hoge wal heb je weinig last van grote golven.

Een lang seizoen
Een groot voordeel van het ISC Medemblik is dat er bijna het hele seizoen getraind kan worden. Het vaarseizoen loopt doorgaans van maart t/m november. Afhankelijk van het weer loopt het seizoen soms nog langer door.

Background