Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

International Sailing Center Medemblik

Het International Sailing Center Medemblik (ISC Medemblik) is al decennia lang de thuishaven van het internationale topzeilen. Denk bijvoorbeeld aan de Delta Lloyd Regatta en Europese en wereldkampioenschappen in verschillende klassen, maar ook Nederlands kampioenschappen, klasse kampioenschappen en verschillende trainingssessies van de Delta Lloyd Kernploeg.

Click for English version>>
Op deze website vind je meer informatie over de faciliteiten en mogelijkheden die het ISC Medemblik biedt voor jouw club, klasse organisatie of trainingsgroep. De combinatie jachthaven, restaurant en zeilcentrum garanderen een levendige haven. Bij de ontwikkeling van het complex is onderscheid gemaakt tussen de jachthaven en het ISC Medemblik. Het zeilcentrum ligt in het noorden en de jachthaven in het zuiden.

Geschiedenis
Om de Nederlandse positie als topzeilland te behouden is het ISC Medemblik in 1998 gebouwd. Op 22 mei 1999 werd het centrum officieel geopend door oud-olympisch zeiler Roy Heiner. Het heeft moderne faciliteiten zoals botenopslag, receptie, perskamers, maar ook kleedkamers en douches.


Het ISC Medemblik is mede mogelijk gemaakt door de steun van het NOC*NSF, de gemeente Medemblik, het Watersportverbond, het ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, en de provincie Noord-Holland.


Het beheer van het ISC Medemblik is in handen van de stichting International Sailing Center Medemblik. Daarin zitten zowel de gemeente Medemblik als het Watersportverbond.

Background