Themabijeenkomst Sport Toekomstverkenning

Themabijeenkomst Sport Toekomstverkenning

De (sport)wereld is in beweging en het klassieke verenigingsleven staat onder druk. Nederlanders zullen in 2030 minder vaak lid zijn van een sportvereniging en vooral individueel sporten of in een zelforganiserende groep. Maatschappelijke veranderingen die het sporten beïnvloeden, maar ook uw vereniging. Waar gaat het heen met de watersport tussen nu en 2030? En welke kansen, maar ook keuzes biedt dit uw vereniging?

Andere typen sport, als kitesurfen en suppen, winnen snel aan populariteit. Dit betekent niet dat het watersporten zoals we dat al jaren kennen zal verdwijnen, maar het is wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en de kansen en uitdagingen die vereniging en de sport in de toekomst te wachten staan. In samenwerking met Kenniscentrum Sport organiseert het Watersportverbond op 29 november 2017 aan de Orteliuslaan 1041 in Utrecht een themabijeenkomst ‘Sport Toekomstverkenning’ voor verenigingsbesturen.

Aan de hand van drie onderwerpen nemen we u deze bijeenkomst mee in hoe het sporten in het algemeen en de watersport in het bijzonder er in 2030 uit komt te zien. Zo zal Hans Arends van Kenniscentrum Sport vertellen over trends en ontwikkelingen in de sport, waarna Reinier Steensma dit op de watersport zal toespitsen. Roeland Geertzen legt vervolgens het verband naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en hoe een goede relatie tussen de gemeente, lokale politieke partijen en sportclubs alle partijen veel oplevert.

Met welke trends moeten verenigingsbestuurders in de sport rekening houden? En waar liggen de kansen en bedreigingen voor uw vereniging? We verwelkom u graag op 29 november in DeWeerelt om samen met u, antwoorden te vinden op deze vragen. U kunt zich hier aanmelden voor de thema-avond: ‘Sport Toekomstverkenning’. Max. 45 deelnemers VOL=VOL.

Programma 29 november
18.30 - 19.00 uur Inloop
19.00 - 19.30 uur Trends in de sport door Hans Arends van Kenniscentrum Sport
19:30 - 20.30 uur Trends in de watersport door Reinier Steensma van Waterrecreatie Advies 
20.30 - 20.45 uur Pauze 
20.45 - 21.45 uur Gemeenteraadsverkiezingen 2018 door Roeland Geertzen van het Watersportverbond
21.45 - 22.00 uur Afsluiting

Lees hier meer informatie over de avond en de sprekers. 

Background