Opening haven Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal

11 april, 2017

Opening haven Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal

Na jarenlange voorbereidingen is afgelopen jaar de nieuwe haven van ZMBV De Zuidwal gerealiseerd. Een mooi resultaat van de inzet van veel vrijwilligers en het bestuur. De haven van De Zuidwal heeft er 75 nieuwe ligplaatsen bijgekregen, zodat de haven nu 300 ligplaatsen heeft.

De burgemeester van Nijkerk, de heer Renkema, heeft de haven zaterdag 8 april feestelijk geopend. Namens het Watersportverbond was Louise Polet, verenigingsondersteuner bij het Watersportverbond, aanwezig. “Als Watersportverbond hebben wij de ontwikkelingen bij De Zuidwal natuurlijk met interesse gevolgd. In deze tijd, waarin verenigingen het lastiger krijgen, door de vergrijzing en terugloop van leden en waarin we een crisis hebben gehad, speelt ZMBV De Zuidwal het toch maar klaar om zo’n mooie nieuwe haven te realiseren”, sprak Polet tijdens de opening. Het Watersportverbond feliciteerde de vereniging met de nieuwe haven en bood een cheque aan voor de opleiding van een zeilinstructeur 2. Hiermee levert het Watersportverbond een bijdrage aan de opleiding van de jeugd bij De Zuidwal, zij zijn immers de toekomst van de vereniging.

Alles zat mee tijdens de opening. Vanaf 13.00 uur was er van alles te doen op de haven, een nautische markt, diverse demonstraties, palingroken, springkussen, optimist varen en nog veel meer. Mede dankzij het weer werd het een prachtige middag voor de vereniging en haar leden.

Op de website van de vereniging is meer informatie te vinden over de vereniging en de opening van de haven. Bekijk ook de reportage van Nijkerk Nieuws over de opening van de nieuwe haven: 

Background