Vaker blauwe golf op Kanaal door Walcheren

07 april, 2017

Vaker blauwe golf op Kanaal door Walcheren

7 april 2017 - Het Regioteam Deltawateren van het Watersportverbond zet zich in voor de watersport op het Krammer-Volkerak, Grevelingen, Oosterschelde, Veerse Meer, Westerschelde, Zoommeer/Bergen op Zoom. Samen met de provincie en Rijkswaterstaat is overleg gevoerd over de bediening van de bruggen over het Kanaal door Walcheren. Vanaf 15 april 2017 kan de recreatievaart de vijf bruggen weer in minder dan een uur passeren.

Dit zomerseizoen is deze zogenaamde ‘blauwe golf’ per dag zes keer van kracht, in tegenstelling tot drie keer per dag de afgelopen jaren. De blauwe golf is van kracht tot en met 31 oktober. Het regioteam is hier erg content mee.

Sinds 2013 biedt de blauwe golf de recreatievaart een snelle doorvaart op het kanaal wat bij elkaar ongeveer anderhalf uur wachttijd scheelt. Vooral in het hoogseizoen maken veel recreanten hier gebruik van. 

Meer informatie over de werkzaamheden van het Regioteam Deltawateren is te vinden op www.watersportverbond.nl/verenigingen/in-mijn-regio/regio-deltawateren 
Background