Baggerwerkzaamheden Gekanaliseerde Hollandsche IJssel van start

03 augustus, 2017

Baggerwerkzaamheden Gekanaliseerde Hollandsche IJssel van start

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de baggerwerkzaamheden in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel van start laten gaan. Doel is dat de vaarweg met ingang van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2018 weer schoon en op diepte is. Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV voert de werkzaamheden uit in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

De voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de vaarweg, die loopt van Gouda (Waaiersluis) tot Nieuwegein (Doorslaghuis), zijn inmiddels in volle gang. De baggerwerkzaamheden worden in drie delen (gefaseerd) uitgevoerd. In de week van 1 augustus 2017 start het graven van de bagger, om te beginnen met het gedeelte tussen de Waaiersluis en Oudewater-west. Dit gedeelte zal medio oktober klaar zijn.

Bedrijven, verenigingen en stichtingen die in de buurt zijn gevestigd van de andere delen van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel, ontvangen zodra de baggerwerkzaamheden beginnen een folder met informatie over de werkzaamheden, de planning en de omgang met vaar- en werkverkeer.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voor vaar- en weggebruikers heeft Van den Biggelaar Grond- en waterbouw de folder ook beschikbaar gesteld voor de recreant. Klik hier om de folder te downloaden. Meer informatie over actuele scheepvaartberichten en de bedieningstijden van de bruggen en sluizen kan gevonden worden op de website van Rijkswaterstaat.   

 

 

Background