Maak kennis met Eredivisie Zeilen en J/70 tijdens opstapdag

29 augustus, 2017

Maak kennis met Eredivisie Zeilen en J/70 tijdens opstapdag

Met uw vereniging meedoen aan de Eredivisie Zeilen 2018? Maar mist u nog de nodige ervaring in het clubzeilen of over het zeilen in de J/70? In samenwerking met Stichting J/Club organiseert het Watersportverbond op 16 september een opstapdag waar u kennis kunt maken met het competitiezeilen en de J/70.

In de Eredivisie Zeilen strijden watersportverenigingen van Nederland in de moderne sportboten van het type J/70 om de landstitel. Zeilers hoeven alleen hun eigen zeilpak mee te nemen. De boten worden geleverd door de Stichting J/Club die mee investeert om de Eredivisie Zeilen mogelijk te maken.

De wedstrijdformule is helder: korte intensieve races, identieke boten, één wedstrijdbaan. De vijf speelronden zijn op unieke locaties verspreid door heel Nederland. De club die zich landskampioen mag noemen zal samen met de nummers twee en drie Nederland vertegenwoordigen in de mondiale Sailing Champions League. Namens Nederland doen dit jaar 18 verenigingen mee in de zeilcompetitie die de zeilsport laagdrempelig en toegankelijk maakt voor iedereen.

Deelname aan de Eredivisie Zeilen is mogelijk voor iedere watersportvereniging aangesloten bij het Watersportverbond. Interesse om kennis te maken met Eredivisie Zeilen? Meld je nu aan voor de kennismakingsdag in Monnickendam of kom kijken bij Eredivisie Zeilen speelronde 4 (1-3 september) of speelronde 5 (6-8 oktober).

Kennismaking op 16 september:
Wie: verenigingsteams en individuele teams van 3 personen
Wat: ervaren wat zeilen in de J/70 is met ervaren schipper/deelnemer van de eredivisie 2017.
Waar: Jachthaven Waterland, Galgeriet 5 Monnickendam
Wanneer: 16 september tussen 10.00 en 13.30 uur
Kosten: geen
Aanmelden: info@waterlandyacht.nl of 0299-652000

Foto: Eredivisie Zeilen / Jasper van Staveren

Background