Roei- en Zeilvereniging kiest voor duurzame energie

08 augustus, 2017

Roei- en Zeilvereniging kiest voor duurzame energie

De Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereeniging ‘De Hoop’ heeft honderd zonnepanelen op het dak van het clubgebouw laten plaatsen. De vereniging gaat door het plaatsen van de zonnepanelen minder energiekosten betalen, wat op lange termijn gunstig is voor de portemonnee.

Veel verenigingen zijn bezig met duurzaamheid. Meestal zijn dit eenvoudige energiebesparende maatregelen om kosten te besparen, maar ook door het nemen van ingrijpende maatregelen. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers.

Maatregelen met een blik op de toekomst. De zonnepanelen bij KARZV de Hoop zijn een goed voorbeeld van een vereniging die overgaat op groene stroom en de voordelen laat zien. Bekijk onderstaande video over het plaatsen van de panelen bij KARZV de Hoop.

Ook energiebesparende maatregelen treffen? Vanaf 1 januari 2018 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen van de Subsidieregeling Energiebesparing en Duurzame Energie (EDS). De regeling is speciaal op sportverenigingen en sportstichtingen en richt zich op investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie ten behoeve van sportaccommodaties.

Klik hier voor meer informatie over duurzame maatregelen op uw vereniging.

 

Background