Geslaagde opleiding Wedstrijdorganisatie bij WV Braassemermeer

15 december, 2017

Geslaagde opleiding Wedstrijdorganisatie bij WV Braassemermeer

Zo’n 40 enthousiaste leden van verschillende verenigingen (WV Braassemermeer, KWV de Kaag, Noord-Zuid Nieuwkoop en WV Aalsmeer en Almere Haven) trotseerden zondag 10 december het winterweer om de opleiding Wedstrijdorganisatie 2 te volgen. De aankomend wedstrijdofficials 2 verzamelden zich bij WV Braassemermeer om zich door de docenten Tom Erik van Strien en Hedwich Kuipers alles te laten vertellen over het organiseren van wedstrijden.

Na een eerste quiz bleek dat er voor iedereen nog voldoende te leren was. Tom Erik en Hedwich namen de aanwezigen vervolgens mee door de organisatie van een wedstrijd van begin tot eind. Waar moet je in de voorbereiding rekening mee houden, wat is de definitie van starten en finishen, hoe leg je een baan uit en wat betekenen alle vlaggen? Tijdens deze opleidingsdag werd het allemaal duidelijk. De dag werd afgesloten met informatie over de carrièremogelijkheden als wedstrijdofficial en een gezellige borrel.

Verschillende deelnemers waren zo enthousiast dat ze zich direct hebben opgeven voor de vervolgopleiding tot Wedstrijdleider of Jurylid 3.  Deze opleiding start op zaterdag 13 januari bij het Watersportverbond te Utrecht. Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen via opleidingen@watersportverbond.nl of schrijf je hier direct in voor deze leuke opleiding.

Wil je, net zoals deze verenigingen, ook een opleiding Wedstrijdorganisatie 2 op je eigen vereniging organiseren? Neem dan contact op via opleidingen@watersportverbond.nl.

Background