Prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen, Vrijetijdslandschap Loosdrechtse Plassen

14 december, 2017

Prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen, Vrijetijdslandschap Loosdrechtse Plassen

Urenlang varen over de Vecht langs de karakteristieke legakkers en rietvelden. Zwemmen en zonnebaden op een van de eilanden en voldaan terugkeren naar de vakantiebungalow. Of toch keihard tegen de wind in fietsen over de dijk of dat verfrissende drankje op het terras? Wat maakt dít gebied iconisch? Als verlengde van het Gebiedsakkoord van de Oostelijke Vechtplassen worden alle architecten & ontwerpers, bewoners & gebruikers van het gebied en leerlingen & studenten uitgedaagd om op zoek te gaan naar hét nieuwe icoon van dit prachtige vrijetijdslandschap van de Loosdrechtse Plassen.

Het Regioteam Vecht en Plassen van het Watersportverbond is actief in het gebied en was nauw berokken bij de totstandkoming van het Gebiedsakkoord Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen.

Deze ideeën prijsvraag vraagt om een icoon waar mensen kunnen recreëren, genieten van de natuur en tegelijkertijd wellicht ook iets kunnen leren. En, van groot belang, wat een impuls geeft voor de recreatieondernemers in het gebied! Meer info is hier te vinden.

De Stichting Icoon Oostelijke Vechtplassen nodigt alle deelnemers en geïnteresseerden uit voor de informatiebijeenkomst 'op zoek naar een unieke locatie met uitzicht over de Loosdrechtse plassen' op de informatiedag van 15 januari uit bij Finley, ook wel bekend als Het Witte Huis, aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 242 te Loosdrecht. Klik hier om je aan te melden en om het programma te bekijken.

Meer informatie over de werkzaamheden van het Regioteam Vecht en Plassen is hier te vinden.

Background