Ir. Jan Loeff Penning voor herenteam Deventer Kanovereniging

03 juli, 2017

Ir. Jan Loeff Penning voor herenteam Deventer Kanovereniging

Op zaterdag 1 juli zijn tijdens het Internationale kanopolotoernooi Deventer twee bijzondere prijzen uitgereikt door het Watersportverbond. Het kanopoloteam van Deventer ontving de Ir. Jan Loeff Penning, de hoogste teamonderscheiding van het Watersportverbond.

Het team van de Deventer Kanoverening (DKV) ontving de onderscheiding voor de unieke bijdrage die zij hebben geleverd in de ontwikkeling van de sport kanopolo en de topprestatie die zij hebben gerealiseerd op het water. Spelers Michiel Schreurs, Hagen Oligmüller, Erwin Roos, Bart Verkissen, Wouter Ottjes, Paul Snijders en Jeroen Dieperink hebben onder leiding van coach Martin van Arkens jarenlang de basis gevormd van het beste team ter wereld en wonnen alle prijzen denkbaar. 

Gouden Verbondsspeld
Jeroen Dieperink werd nog eens extra in het zonnetje gezet; de drievoudig wereldkampioen ontving de Gouden Verbondsspeld. De persoonlijke onderscheiding voor Jeroen Dieperink is voor zijn bijdrage aan vele overwinningen bij Club- en Landskampioenschappen. Dieperink behoort tot een zeer selectief gezelschap topsporters. Zo heeft hij als enige in de wereld drie wereldtitels gewonnen en goud bij de World Games. Sinds zijn 18e heeft Jeroen Dieperink in de basis van het Nationale team gestaan en was hij bij alle successen van Oranje betrokken. Jeroen Dieperink zat 16 keer in het winnende clubteam bij de Nederlandse kampioenschappen (13x Deventer en 3x Groningen).

Background