Uitreiking 30e Blauwe Vlag

19 mei, 2017

Uitreiking 30e Blauwe Vlag

In het gloednieuwe Topzeilcentrum van het Watersportverbond in Scheveningen zijn afgelopen donderdag 18 mei de jaarlijkse certificaten uitgereikt van de Blauwe Vlag Nederland.

De Blauw Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De Blauwe Vlag is te vinden in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Het Watersportverbond ziet het grote belang van schoon water ook en is daarom ontzettend blij dat steeds meer verenigingen het certificaat willen hebben.

 

Background