In memoriam: Beer van Arem

27 november, 2017

In memoriam: Beer van Arem

Wedstrijdleider en schipper Beer van Arem is vrijdagochtend 24 november geheel onverwacht op 60 jarige leeftijd overleden. Met het plotselinge overlijden van Van Arem verliest de zeilwereld een zeer gewaardeerd wedstrijdleider en betrokken persoon in de sport.

Als zeiler nam Beer van Arem deel aan veertig Sneekweken. Al op dertienjarige leeftijd nam hij, als kind uit een echt zeilgezin, deel aan zijn eerste Sneekweek. Door zijn zeilende kinderen kwam van Arem in Sneek terecht waar hij als vrijwilliger meehielp bij de wedstrijden. Sinds 2012 maakte hij deel uit van het wedstrijdcomité van de Koninklijke Watersportverenigingen Sneek.

Voor zijn verdiensten voor de zeilsport werd Van Arem in 2016 benoemd tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan. Hij hechtte er veel waarde aan om jonge wedstrijdzeilers bij zijn comité te betrekken. “Ik kan pas vertrekken als ik zeker weet dat er voldoende jeugd is om het stokje over te nemen,” zei hij bij zijn benoeming tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan. Uit eerbied voor Beer van Arem heeft de Koninklijke Watersportvereniging Sneek voor de komende week alle geplande activiteiten en bijeenkomsten afgelast.

Het Watersportverbond wenst de familie, vrienden, kennissen en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek veel sterkte met dit verlies.

Background