Watersportvereniging Heeg viert haar 50-jarig jubileum

21 november, 2017

Watersportvereniging Heeg viert haar 50-jarig jubileum

Een mix van oud-bestuursleden, ereleden, klassenorganisaties, zusterverenigingen, bond, bedrijfsleven uit en rond Heeg en overige belangstellenden waren aanwezig op de receptie van 50-jaar WaterSportvereniging Heeg, opgericht op 8 november 1967.

Het is een vereniging dat begon met onderlinge watersportactiviteiten, onderlinge wedstrijden en wedstrijden voor de regionale Friese reünie ronde- en platbodemjachten. Een vereniging die groeide. Eerst een kleine starttoren, later een eigen startschip en vervolgens een eigen botenloods. Eerst voor volwassenen maar vanaf de jaren tachtig ook een eigen jeugdopleiding. Botenloods werd clubhuis en ‘onderlinge’ werden ‘nationale kampioenschappen’.

WaterSportvereniging Heeg bleef groeien in aantal, kwaliteit, organisatie en ook in bekwaamheid van deelnemers. Vanaf het begin nam de vereniging deel aan de verenigingscompetitie district Noord waarin de eigen opgeleide jeugd, nu jong volwassenen, meezeilen. Ook in de Eredivisie Zeilen is de W.S.H. vertegenwoordigd met een team dat begon in de eigen opleiding.

Met veel actieve leden, een nieuw in eigen beheer clubhuis, twee startschepen, 7 rescue boten voor begeleiding bij wedstrijden en opleiding jeugd en regelmatig W.S.H. (jeugd)namen in de uitslagen van regionale en landelijke competities, bloeit de vereniging.

WaterSportvereniging Heeg staat als een huis met een volwaardige ‘wedstrijdorganisatie’ en ‘jeugdopleiding’, met een uniek wedstrijdcentrum aan de oever van het Heegermeer. Maar ook nog steeds de W.S.H. met activiteiten, ‘onderlinge’ en de ‘reünie’ wedstrijden.

De vereniging had in hun eigen wedstrijdcentrum een feestavond georganiseerd voor leden, donateurs en vrijwilligers. Een leuke mix, jong volwassenen en aanwezigen die de leeftijd van de W.S.H. ruim overschreden. Deze receptie en feestavond waren de aftrap voor het jubileumjaar 2018 waarin bij wedstrijden en activiteiten aandacht zal worden geschonken aan het 50-jarig bestaan.

Background