Raad Noord-Beveland schiet plan Zeeuwse Lagune af

06 oktober, 2017

Raad Noord-Beveland schiet plan Zeeuwse Lagune af

De gemeenteraad van Noord-Beveland heeft woensdagavond 4 oktober het plan Zeeuwse Lagune afgewezen. Een meerderheid in de raad was tegen het omstreden plan om in het Veerse Meer enkele eilanden met een hotel, restaurant en vakantiewoningen te bouwen.

Tot het eind van de raadsvergadering bleef het spannend. Van de fracties die als eersten aan het woord kwamen, was eigenlijk al bekend hoe ze er over dachten. Uit een peiling van de PZC was deze week al gebleken dat VVD en BEN voor de plannen van initiatiefnemer Marco Doeleman zouden stemmen, en dat PvdA en NBB tegen waren. Als laatste fracties kwamen de SGP en vervolgens het CDA aan het woord. Als één van beide tweepersoons fracties de plannen zou steunen, kon Doeleman juichen. Maar na de SGP verklaarde ook het CDA zich tegenstander en was het dus einde verhaal voor Doeleman, die eerder al heeft aangekondigd bij een afwijzing een schadeclaim te overwegen.

Voormalig lid van het Regioteam Deltawateren van het Watersportverbond Hans van Pagee sprak in namens de watersport. Leendert Vorthoren en Piet Castenmiller uit het regioteam, portefeuillehouders voor het Veerse Meer, hebben geholpen met het opstellen van de tekst.

Meer informatie over het Regioteam Deltawateren van het Watersportverbond is hier te vinden.

Background