NLDelta-on-Tour: excursie door Biesbosch en Haringvliet met betrokken partners

13 september, 2017

NLDelta-on-Tour: excursie door Biesbosch en Haringvliet met betrokken partners

Onder de naam NLDelta-on-Tour maakten vrijdag 8 september meer dan 80 betrokkenen van NLDelta een rondtoer door het gebied Biesbosch-Haringvliet. NLDelta organiseerde de gezamenlijke excursie om de partners te bedanken voor hun bijdrage aan de totstandkoming van het ambitieboek 'Dit is onze natuur', waarmee NLDelta vorig jaar oktober de juryprijs won bij de verkiezing 'Mooiste natuurgebied van Nederland'.

Ruim tachtig vertegenwoordigers van gemeentes, provincies, ondernemers, verenigingen, waaronder een aantal vertegenwoordigers van het Watersportverbond, en natuurorganisaties maakten een reis langs prominente plekken in Biesbosch en Haringvliet. Deze locaties zullen de komende jaren bepalend zijn voor de ontwikkelingen in NLDelta. Met touringcars en verschillende rondvaartboten bezochten zij het gebied dat het verhaal van de Nederlandse delta vertelt. Van Slot Loevestein tot aan de Haringvlietdam, voerde de tocht door Nationaal Park De Biesbosch, Dordrecht, langs het Biesbosch MuseumEiland, door de Noordwaard, Werkendam, langs Geertruidenberg, Drimmelen en de Hellegatsplaten, over Goeree-Overflakkee en eindigde in Hellevoetsluis.

Tijdens de tocht hielden 17 enthousiaste sprekers een pitch over 'hun aandeel' in NLDelta en spraken zij over de relatie van hun gebied, gemeente, organisatie of locatie met de plannen van NLDelta en ontwikkelingen in het gebied. Ook gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe zij NLDelta gezamenlijk verder kunnen ontwikkelen tot een Nationaal Park van wereldklasse.

NLDelta-on-Tour liet zien hoe omvangrijk de delta van Nederland is, en ook hoe dynamisch en veelzijdig. Een internationaal kruispunt voor mens en dier; een gebied met verrassende contrasten en onverwachte mogelijkheden die je in één dag onmogelijk allemaal ten volle kan beleven. De regioteams Delta-Noord en Brabant van het Watersportverbond waren betrokken bij de totstandkoming van het ambitieboek en hebben zich ingezet voor het versterken van de huidige ontwikkelingen, en zorg voor bestuurlijke verbindingen en draagvlak van het natuurgebied.

Meer informatie over het Regioteam Delta-Noord en Brabant is hier te vinden.

Background