Uitnodiging bijeenkomst Veilig Varen Op Zee

11 januari, 2018

Uitnodiging bijeenkomst Veilig Varen Op Zee

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert het Regioteam Noordzee van het Watersportverbond samen met de KNRM een bijeenkomst over veilig varen op groot water zoals de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Deltawateren. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurder en/of commissieleden die binnen de vereniging informatie verstrekken over veiligheid bij het varen op groot open water.

De bijeenkomst vindt plaats bij de KNRM in IJmuiden. Onze gastheer en ‘keynote spreker’ Henk Kok,‎ Senior International Advisor Maritime Search And Rescue, presenteert de ervaringen met het redden van watersporters en deelt zijn aanbevelingen over preventie en het gebruik van de mobiele app ‘KNRM Helpt’.

Na de algemene inleiding van Henk Kok worden de deelnemers ingedeeld in twee groepen: de kajuitbootvaarders en de brandingwatersporters zoals catamaranzeilers, kitesurfers en kajakkers. Aan beide groepen wordt een aantal voor hen relevante presentaties gegeven met daarbij als doelstelling ervaringen te delen ‘hoe het veilig varen op zee verder te vergroten’. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de nieuwe generatie reddingboot klasse Nh1816.


De deelnemers worden om 12:00 uur aan de Haringkade 2 te IJmuiden verwacht. Een broodje en een kopje koffie staan klaar. De presentatie van Henk Kok begint om 12:30 uur en de bijeenkomst eindigt om circa 16.00 uur.

Gezien de limiet van de ontvangstruimte raden wij u aan zich snel aan te melden. De richtlijn per vereniging is maximaal twee deelnemers en vol is vol. Aanmelden kan hier.

Meer informatie over de werkzaamheden van het Regioteam Noordzee van het Watersportverbond is hier te vinden.

Background