Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Kano-instructeur

Ben jij enthousiast over de kanosport en wil je nieuwe cursisten graag opleiding geven? Wij verzorgen graag jouw opleidingen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Binnen het kanovaren heb je verschillende disciplines waarbinnen je les kan geven. De disciplines verschillen qua vaarwater, maar ook soms in materiaal. Om een instructeursopleiding te starten dien je minimaal het niveau van kajakvaardigheid B te bezitten. Voordat je start aan de opleiding moet je een type boot en een discipline kiezen. Je kan kiezen uit:

Type boot Discipline Opleiding
Kajak Binnenwater A Instructeur 2 en 3
  Binnenwater B Instructeur 2 en 3
  Zeevaren Instructeur 3
  Wildwater I Instructeur 2 en 3
  Wildwater II Instructeur 2 en 3
  Wildwater III Instructeur 2 en 3
Open kano Binnenwater A Instructeur 2 en 3
  Binnenwater B Instructeur 2 en 3

 Kano-instructeur 2

Kano-instructeur 2 is een korte en leerzame opleiding van 2,5 maand. In de opleiding leer je onder begeleiding van een kano-instructeur 3 les te geven in jouw discipline. We leren je hoe je moet omgaan met de organisatie van een les, de begeleiding van de kanovaarders en ook hoe je een kanoles kan opbouwen.

 Dit alles gebeurt aan de hand van de ervaringen van de deelnemers aan de cursus in samenwerking met de expert die de workshops begeleid. De opleiding neemt vier cursusdagen in beslag, waarvan één examendag. Daarnaast loop je stage. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen leercurve. 

Kano-instructeur 3
De opleiding is zo opgebouwd dat je als deelnemer zelf verantwoordelijk bent voor jouw opleidingstraject. Je leercoach helpt jou in je leertraject en de praktijkbegeleider helpt je beter worden in lesgeven en coachen. Tijdens de opleiding ben je bezig met het opzetten van je portfolio. In het portfolio geef je aan waarom je iets kan en waarom je competent bent als kano-instructeur 3. 

De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Dit is het geven van les in een tijdsbestek van 1 a 2 uur.

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven
Via www.mijnwatersportverbond.nl kun je je direct inschrijven.

 

 

Background