Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

SUP instructeur

Stand Up Paddling (SUP) is razend populair en de snelst groeiende watersport van dit moment. Een geweldige sport die zeer geschikt is als recreatieve activiteit maar die ook competitief wordt beoefend. Tijdens de opleiding tot SUP-instructeur ontwikkel je skills om suples te geven, en gaan we in op thema’s als veiligheid en rescue. Daarnaast verfijnen we je techniek. Zo word jij klaargestoomd om als professional mensen enthousiast te maken om te suppen en zich verder door te ontwikkelen tot actieve supper.

Opleiding SUP-instructeur 3 vlakwater
Wij bieden de opleiding “SUP-instructeur 3 – vlakwater” aan in driedaagse vorm. De opleiding wordt gegeven in 2 dagen waarna je terug gaat naar de praktijk en gaat oefenen. Enkele weken later doe je een lesgeefexamen om aan te tonen dat je de stof beheerst. Alles wordt afgerond met een erkend diploma van het Watersportverbond. 

Omscholingscursus
Tijdens de omscholingscursus gaan we in op ons lesgeefsysteem en vormen van lesgeven. Ook ga je zelf een SUPles geven. Daarnaast kun je je huidige opleiding bij ons omscholen tijdens een eendaagse opleiding. Tijdens de omscholingscursus gaan we in op ons lesgeefsysteem en vormen van lesgeven. Ook ga je zelf een SUPles geven. Wanneer je standaard voldoet aan dat van het Watersport Verbond ontvang je het diploma. 

Instapeis
Goede eigenvaardigheid en o.a.
- Medisch fit - 150m goed kunnen zwemmen in open water
- 250m op tempo kunnen rennen zonder stoppen
- Zowel staand als liggend op het board kunnen peddelen waarbij je vaardigheden bovengemiddeld moeten zijn. Dit wil zeggen dat je slagen en manoeuvres er krachtig, soepel en zelfverzekerd uit moeten zien.

Instapeis leeftijd
16 jaar

Cursusmatriaal
Syllabus Stand Up Paddle Instructeur

Contactmomenten
3 dagen (waarvan 1 examendag)

Kosten
€ 399,- voor de Instructeurs opleiding (inclusief syllabus Stand Up Paddle Instructeur, lunch, koffie/thee/water)
€ 185,-  voor de omscholing (inclusief syllabus Stand Up Paddle Instructeur, lunch, koffie/thee/water)

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven/informatie aanvragen
Wil je je inschrijven of heb je vragen? Stuur dan een email aan info@jabasup.nl.

Background