Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Privacywetgeving - 18 januari 2018

Ook verenigingen zullen zich moeten buigen over de gegevens die ze hebben van al hun leden wat ze hiermee wel en niet mogen doen. Iedere vereniging moet al zijn informatiestromen inzichtelijk maken. Welke gegevens legt u vast en waar gebruikt u ze voor? Wie kan er allemaal bij die gegevens? Stuurt u uw adressenbestand naar de drukker voor het versturen van het clubblad? Heeft u als vereniging een privacy policy? Op deze en nog veel meer vragen zal u een antwoord moeten hebben.

Gelukkig hoeft u als vereniging niet zelf het wiel uit te vinden. Op 18 januari organiseren wij een thema bijeenkomst over dit onderwerp. Marjoleine van Leerdam van Wille Donker Advocaten is gespecialiseerd in privacyrecht en zal u door deze ingewikkelde materie heen leiden.

Daarnaast komt er rond half januari een tool beschikbaar voor verenigingen, waarmee u door middel van onder andere een aantal invuloefeningen en voorbeeldcontracten op een eenvoudige manier privacyproof kunt worden. Deze tool kost normaal minimaal 125 euro, maar willen u deze kosteloos aanbieden. Tijdens de thema bijeenkomst vertellen we u hier meer over.

U kunt zich opgeven voor de bijeenkomst over de privacywetgeving via deze link.

Marjoleine van Leerdam maakt u tijdens deze bijeenkomst wegwijs in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zij is advocaat bij Wille Donker advocaten in Alphen aan den Rijn en adviseert bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen over de naleving van wet- en regelgeving rondom privacy. Het kan u tenslotte bijna niet zijn ontgaan. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan nieuwe privacyregels. Dus ook alle (water)sportverenigingen! In veel gevallen zijn verenigingen echter nog onvoldoende voorbereid, terwijl zij vaak wél beschikken over gevoelige gegevens van leden. Na deze bijeenkomst weet u wat u te doen staat om ook uw watersportvereniging (verder) ‘privacyproof’ te maken.

Datum: 18 december 2017

Locatie: De Weerelt, Orteliuslaan 1041 - 3528 BE Utrecht

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Opgeven voor de thema-avond? Klik hier. Let op: Er kunnen max. 45 personen deelnemen aan de bijeenkomst. VOL=VOL.

Background