Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Umpire

In elke wedstrijd komt wel een situatie voor waarin er om verhaal gevraagd wordt op de kant. Of op het water gekeken moet worden of de regels wel goed toegepast worden. Om dit te beoordelen op het water bestaan er umpires

Wordt er niet te veel gepompt met het zeil? Wordt het gewicht wel juist gebruikt? Is deze situatie wel volgens de regels? Vind jij het leuk om dit soort gevallen te beoordelen? Volg dan nu de opleiding tot protestcomité of jurylid.

 

Wedstrijdofficial 2
In een opleiding van een dag leer jij de basisprincipes van het protestcomité . Welke regels gelden er? welke variabelen brengen de wind en stroom en hoe zien startprocedures er uit? Na afronden van deze cursusdag ben jij Wedstrijdofficial 2. Deze opleiding organiseren we samen met aangesloten verenigingen, daarnaast bieden wij in het najaar nog een landelijke opleiding Wedstrijdofficial 2 aan.

 

Jury niveau 3
In deze opleiding leer je hoe een protestprocedure werkt, welke procedures er moeten worden gevolgd, hoe je feiten vaststelt, vragen stelt en conclusies trekt. Deze opleiding duurt drie dagen en gaat dieper in op de stof. Naast de 3 dagen loop je 4 evenementen stage, deze evenementen mag je zelf uitzoeken.

Na het afronden van deze opleiding mag je protestcomités leiden en deelnemen in protestcomités bij nationale evenementen.

 

Nationaal erkend jurylid
Wil je je nog verder ontwikkelen? Dat kan! Na je opleiding tot protestcomité lid kun je nationaal erkend protestcomité lid worden. Als nationaal erkend protestcomité- en jurylid mag je protestcomités leiden tijdens Nederlandse Kampioenschappen. Hiervoor moet je de jurytest met goed resultaat afleggen en je erkenning aanvragen.

 

Internationaal erkend jurylid
Droom je ervan deel te nemen in de organisatie van internationale wedstrijden? Als internationaal erkend protestcomité- en jurylid is dit mogelijk. Je kunt ISAF Judge worden. Wil je deze opleiding volgen? Dan kun je het best contact opnemen met de coördinator Opleidingen van het Watersportverbond.

Opleidingskalender
In onze opleidingskalender vind je alle geplande opleidingen.

Inschrijven
Via www.mijnwatersportverbond.nl kun je je direct inschrijven.

Background