Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 finisht deze legendarische race voor het eerst in de historie in Nederland. Na 45.000 zeemijlen is Den Haag, de ultieme bestemming.

De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden mensen een onvergetelijk sportmoment te worden. Wereldwijd zullen de ogen van zeilliefhebbers op Nederland gericht zijn wanneer de boten, na negen maanden van intense strijd finishen en aanmeren in de haven van Scheveningen.

Van 24 juni tot en met 1 juli staat de haven van Scheveningen in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Toegang is alle dagen gratis. Alle informatie over de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag kan je vinden op de officiële website

Optimist on Tour
Het watersportverbond is acht dagen lang aanwezig in Scheveningen, onder andere met het landelijk rondreizend watersportevenement Optimist on Tour. Hier krijgen kinderen de kans om kosteloos kennis te maken met de watersport. Kom bij ons zeilen, kanovaren, windsurfen of suppen. Voor meer informatie over Optimist on Tour en om je in te schrijven ga naar www.optimistontour.nl.

Kinderen kunnen ook meedoen aan Optimist on Tour met de hele klas! Om zich op te geven, kan de juf of meester een mail sturen naar info@optimistontour.nl. Wij nemen vervolgens contact op om deelname in te plannen.

Proef de Zee
Binnen het lespakket ‘Proef de Zee’, ontwikkeld voor het basisonderwijs, dienen de avonturen en belevenissen van de Nederlandse zeilers in de Volvo Ocean Race als kapstok om het onderwerp waterbewustzijn in de klas te brengen. De lessen zijn ontworpen vanuit het coöperatief leren en afgestemd op de kerndoelen van wereldoriëntatie en vaardigheden van het basisonderwijs. De 12 lessen kunnen allemaal, of een selectie, door de leerlingen zelfstandig in de klas kunnen worden uitgevoerd.  Meer informatie vind je op www.proefdezee.nl.

Race Tracker
Om het verloop van de Volvo Ocean Race live te kunnen volgen is hieronder een live tracker geplaatst die elke 6 uur vernieuwd wordt met de actuele locaties van de boten. Volg de Nederlandse boten, Team Brunel (geel) en Team AkzoNobel (Paars).

Background