Leren watersporten bij jou in de buurt met de Mobiele (pop up) zeilles 

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil je graag een eerste echte zeilles volgen bij jou in de buurt? Dat kan met de mobiele zeilles!

Ben je na je eerste kennismaking met watersport via Optimist on Tour enthousiast geworden over watersporten en wil je graag een eerste echte zeilles volgen of wil je gewoon graag op een laagdrempelige kennismaken met het zeilen? Dat kan met de mobiele zeilles! De eerste mobiele zeilles vond plaats in juni 2022 in Den Haag. in 2023 organiseren we een nieuwe reeks mobiele zeillessen op meerdere locaties in Den Haag. Houd deze pagina in de gaten voor exacte data en inschijving.

Sinds 2014 hebben door middel van Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, 117.000 kinderen kennis gemaakt met watersport. Om een vervolgstap te maken in de watersport, blijkt echter de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Daarom introduceert het Watersportverbond de ‘Mobiele zeilles’, waarmee we de zeilles naar jou toe komt in plaats van dat jij naar een watersportvereniging of vaarschool moet gaan. 

 

Wanneer

In het voorjaar 2023 starten we weer met de mobiele zeilles op meerdere locaties in Den Haag in aanloop naar het Allianz WK Zeilen dat van 10-20 augustus wordt gehouden in Scheveningen. Ook dan kan je vijf weken lang 1,5 uur les volgen van een gecertificeerde instructeur van het Watersportverbond/een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Je kan je inschrijven voor een les per week en krijgt dan gedurende vijf weken een keer per week les. 

 

Voor wie

De mobiele zeilles wordt speciaal georganiseerd voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Je hoeft niet eerder gezeild te hebben, iedereen is welkom. 

 

Kosten

Deelname aan de mobiele zeilles kost €25,- euro voor vijf lessen. Dit dient contant meegenomen te worden tijdens de eerste les. 

 

Over de Mobiele Zeilles

De Mobiele Zeilles is een idee en initiatief van het Watersportverbond en wordt mede mogelijk gemaakt door het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag. Het doel van de Mobiele Zeilles is om de drempel te verlagen om een eerste zeilles te volgen. Sinds 2014 hebben door middel van Optimist on Tour, het jeugd kennismakingsprogramma van het Watersportverbond, 117.000 kinderen kennis gemaakt met watersport. Om een vervolgstap te maken in de watersport, blijkt echter de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Met de Mobiele Zeilles willen het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag de drempel om een eerste zeilles te volgen, verlagen. Bij succes investeert Gemeente Den Haag in een blijvende pop-up locatie.

Richting het WK Zeilen 2023 in Scheveningen, Den Haag, wil de Gemeente de Mobiele Zeilles op meerdere plekken in Den Haag mogelijk maken.

De partners van het Watersportverbond