Trainer

Vind je het leuk om anderen beter maken en je ervaring als wedstrijdsporter door te geven? Tijdens de opleiding tot trainer ontwikkel je skills om training te geven.

Tijdens de opleiding tot trainer ontwikkel je skills om training te geven. Je verdiept je in de techniek en tactiek, leert oefenstof maken, een jaarprogramma te ontwikkelen en alle zaken rondom je trainingen efficiënt en veilig te regelen. Zo word jij klaargestoomd om als zelfstandig trainer om mensen kennis en vaardigheden bij te brengen zodat ze beter en plezierig kunnen wedstrijdsporten.

E-learning

Via onze elektronische leeromgeving (ELO) heb je de regie van je opleiding in eigen hand. Je bepaalt zelf wanneer je de opleiding volgt maar ook hoelang je erover doet. Je wordt gekoppeld aan een leercoach die je hele opleiding je steun en toeverlaat is.

De opleiding bestaat uit een reeks opdrachten die je met behulp van de aangeboden workshops volbrengt. Alleen de workshop over training geven op het water zien we als noodzakelijk voor iedereen. Afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt, bepaal je samen met jouw leercoach met welke opdrachten je aan de slag gaat. Wanneer je alle opdrachten volbracht hebt, rond je af tot zelfstandig trainer in jouw discipline.

Je kunt op elk gewenst moment starten met de opleiding die je in je eigen tempo doorloopt. Je maakt deel uit van een groep mede-cursisten met dezelfde leercoach. Daarmee kun je naar behoefte communiceren en samenwerken. Tijdens de workshops zul je soms ook cursisten uit de andere watersporten tegenkomen. Er zitten namelijk zeilers, windsurfers, kitesurfers en kanoërs in. Allemaal gepassioneerde wedstrijdsporters die veel uit te wisselen hebben! 

Inschrijven

Momenteel wordt nog aan deze opleiding gebouwd. Indien je interesse hebt in deze opleiding, kun je een mail sturen aan opleidingen@watersportverbond.nl. Wij informeren je dan direct wanneer deze opleiding klaar is en je kunt inschrijven.

Trainer

€ 595,-

Niet leden: € 645,-

Als je interesse hebt in deze opleiding, kun je een mail sturen aan opleidingen@watersportverbond.nl. Wij informeren je dan direct wanneer deze opleiding klaar is en je kunt inschrijven.

Veelgestelde vragen

De minimum leeftijd voor deze opleiding is 18 jaar. Dit heeft te maken met het feit dat je als trainer verantwoordelijk bent voor je cursisten.

Je moet in het bezit zijn van het diploma Assistent Instructeur of een vergelijkbaar niveau hebben.

Hou als norm aan dat je op landelijk niveau in staat was bij de bovenste helft in je klasse, discipline of categorie te eindigen. Anders wordt het heel moeilijk om je trainingen van een goed inhoud te voorzien. Naar deze wedstrijdervaring wordt ook gevraagd bij je intake.

Neem bij twijfel gewoon even contact op met het Watersportverbond via opleidingen@watersportverbond.nl.

Wanneer je je ingeschreven hebt voor de opleiding en je logt in in onze ELO, is de eerste stap een sport en leercoach kiezen. Indien je voorkeur hebt voor een leercoach, kun je in de ELO kijken of deze leercoach beschikbaar is en hem of haar kiezen.

Ja dat mag, mits deze persoon aantoonbaar geschikt is en goedgekeurd/afgestemd wordt door het Watersportverbond. Neem dan contact op met opleidingen@watersportverbond.nl.

Deze opleiding is sportoverstijgend. Je kunt deze opleiding dus volgen als je kitesurfer bent, maar ook windsurfers, kanoërs en zeilers kunnen dezelfde opleiding doen. De praktijkopdrachten die je moet doen doe je in je eigen discipline net als je examen.

Alleen de workshop training geven in praktijk is verplicht. We raden je wel aan de andere ook te volgen om het optimale uit je opleiding te halen.

Je mag zeker op je eigen vereniging je praktijkopdrachten doen. Hiermee ben je voor de vereniging direct inzetbaar en dus van grote toegevoegde waarde.

We raden het wel aan om onder begeleiding van een ervaren trainer aan de gang te gaan.

Na het kiezen van een leercoach in de ELO, moet je je watersport CV invullen en samen met je leercoach de competentiescan. Op basis hiervan kan de leercoach bepalen welke opdrachten jij moet doen om de opleiding af te kunnen ronden. En voor welke je vrijstelling krijgt.

De partners van het Watersportverbond