Waar kun je onze olympische zeilers, kiters, windsurfers en kanoërs volgen deze zomer?

8 juli 2024

Waar kun je onze olympische zeilers, kiters, windsurfers en kanoërs volgen deze zomer?

Van 26 juli tot en met 11 augustus 2024 zijn de Olympische Spelen van Parijs. Hieronder vind je een overzicht van de sporters die in actie komen bij het zeilen, kite- en windsurfen, kanoslalom en kanosprint, en waar je ze kunt volgen!


Kanovaren in het Stade Nautique in Vaires-sur-Marne

Het kanovaren tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 27 juli tot en met 10 augustus. De races worden gehouden in het Stade Nautique in Vaires-sur-Marne, waar ook de roeiwedstrijden plaatsvinden. Voor kanoslalom starten de voorrondes op 27 juli en voor kanosprint op 6 en 7 augustus.

Nederlandse deelnemers kanoslalom

 • Martina Wegman (K1, cross vrouwen)
 • Joris Otten (C1, cross, mannen)
 • Lena Teunissen (C1, cross vrouwen)

 

Nederlandse deelnemers kanosprint

 • Selma Konijn (K1 500m, K2 500m vrouwen)
 • Ruth Vorsselman (K1 500m, K2 500m vrouwen)

 

Wedstrijdschema Kano

(klik op het plaatje om uit te vergroten)

Zeilen, windsurfen en kitesurfen in Marseille

Van 28 juli tot en met 8 augustus zijn de zeilwedstrijden ingepland tussen 12:00 uur en 19:00 uur. Bij de zeildisciplines begint de wedstrijdreeks met fleet races en eindigt met een medal race waarin de beste 10 zeilers het tegen elkaar opnemen. Bij het windsurfen en het kitesurfen starten de sporters met opening series. De olympisch kampioen wordt daar bepaald door een kwartfinale, halve finale en finale.

Zeilen

 • Odile van Aanholt en Annette Duetz (49er FX)
 • Marit Bouwmeester (ILCA 6)
 • Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (Nacra 17)
 • Duko Bos (ILCA 7)
 • Bart Lambriex en Floris van de Werken (49er)

Windfoilen (ook wel windfoilen genoemd)

 • Sara Wennekes (IQ Foil vrouwen)
 • Luuc van Opzeeland (IQ Foil mannen)

Kitefoilen

 • Annelous Lammerts (Formula Kite, vrouwen)

 

Volg de olympische sporters gedurende de spelen op de social kanalen van TeamAllianz!

 

Realtime resultaten en Live Tracking

De realtime resultaten zijn te vinden op de officiële website https://paris2024.sailing.org. Voor de diehard fans die niets willen missen is er ook live tracking.

 

Olympische wedstrijden op televisie en online

De uitzendrechten van de Olympische Spelen zijn in Europa in handen van Discovery. Ze zenden de Spelen uit via Eurosport 1 en 2. Discovery+ zal het enige medium zijn waar elk moment van de Olympische Spelen te volgen is.

De NOS heeft een licentie gekregen om de komende jaren de Olympische Spelen uit te zenden op televisie en radio en dus ook de Olympische Spelen 2024 in Parijs. De NOS zendt tijdens de Olympische Spelen dagelijks uit van 9.00 uur - 22.30 uur en op sommige momenten ook nog via een online stream met een extra sport Live Sport. 

Discovery behoudt zelf alle digitale rechten en zal Parijs 2024 onder meer via hun nieuwe streamingsdienst Discovery+, Eurosport.nl en de Eurosport App uitzenden.

 

Studio Parijs en medal races van het zeilen bij de NOS

Daarnaast kun je tijdens de Olympische Spelen elke avond rond de klok van 22:30 kijken naar Studio Parijs. De NOS zendt de medal races van het zeilen uit wanneer er een Nederlander in actie komt. De finales kanovaren 

 

Olympische talkshow: ‘Humberto à Paris’

Presentator Humberto Tan zit tijdens de Olympische Spelen van Parijs in een klassiek Frans Café, om de hoek van het TeamNL Huis. Humberto is elke dag live en bespreekt met drie bevlogen gasten aan zijn tafel de hoogte- en dieptepunten van de dag. Vanaf maandag 22 juli iedere avond om 21.45 uur bij RTL 4. 

 

Finales kijken op groot scherm in Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum kun je LIVE op groot scherm de finales van de Nederlandse watersporters kijken! Toegang is gratis, meld je wel even aan op HetScheepvaartmuseum.nl.

 

Kaarten Olympische Spelen en Team NL Huis in Parijs

De officiële kaartverkoop voor de Olympische Spelen verloopt direct via tickets.paris 2024.org. Er is ook een officiëel resale platform voor de tickets: ticket-resale.paris2024.org. Voor het Team NL Huis in Parijs kun je tickets kopen voor een hele dag, deze zijn €27,50 en kun je bestellen op www.teamnl.org/huis.

 

Wedstrijdschema Zeilen, Kite- en Windsurfen

(Klik op het plaatje om uit te vergroten)

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Topsport

De partners van TeamAllianz