Regio Rivierengebied

Regio Rivierengebied

De regio Rivierengebied bestaat uit de volgende vaargebieden: IJssel, Arnhem tot aan Zwolle, Oude IJssel, Apeldoorns Kanaal, Bussloo, Nederrijn, Lek ten oosten van en inclusief Schoonhoven, Bijland, Merwedekanaal, Linge.

 

Regiovertegenwoordiger Rivierengebied:
Onno Walda
026-3638302 / 06-55747611
rivierengebied@watersportverbond.com

Het regioteam Rivierengebied bestaat uit de volgende personen:
Onno Walda (regiovertegenwoordiger)
Henk Wijma
Franc Guelen
Henk Wuestman

 

Aangesloten verenigingen Rivierengebied

Klik hier voor een lijst met aangesloten verenigingen

 

 

 

Focus:
De ontwikkeling en uitvoering van het Deltaprogramma is een hot item in de regio Rivierengebied. Door de opwarming van de aarde heeft het Rivierengebied in de toekomst een grotere kans op overstromingen. Door dijken deels te verleggen, krijgen rivieren meer ruimte om overtollig water kwijt te kunnen. Regioteam Rivierengebied houdt daarbij de belangen van de watersporters goed in de gaten. 

In het Rivierengebied is de afgelopen decennia enorm veel zand gewonnen. Deze zandgaten bieden voor watersporters een mooie plek om te recreëren. Regioteam Rivierengebied maakt zich sterk om de zandgaten voor iedereen veilig en toegankelijk te maken. 
Ook in het Rivierengebied kom je als watersporter in aanraking met de beroepsvaart. Om de veiligheid te vergroten is het belangrijk dat je weet wat je doet. Regioteam Rivierengebied wil de veiligheid vergroten via de website www.varendoejesamen.nl. Daar zijn de belangrijkste vaarwegknooppunten te vinden. De kaarten laten zien hoe je als watersporter op een veilige en vlotte manier de knooppunten met de beroepsvaart kan passeren. In het Rivierengebied worden evenals elders veelvuldig presentaties "Varen doe je samen!" verzorgd. Vraag jouw regiovertegenwoordiger voor meer informatie.

Background