Provinciale Staten

Provinciale Staten

Op 20 maart 2019 vonden er verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten en tegelijkertijd de Waterschappen. Voor de buitensport zijn deze verkiezingen niet onbelangrijk. Provincies houden zich bezig met de inrichting van de omgeving, een goede infrastructuur en een sterke regionale economie.

De verkiezingen zijn elke keer een kans om sport, recreatie en meer bewegen een plek op de politieke agenda’s te geven. En dat is belangrijk, omdat sport veel voor de samenleving kan betekenen. Sport draagt bij aan de leefbaarheid, gezondheid, sociale samenhang, veiligheid en economie. En het levert een positieve bijdrage aan het imago van een provincie. Iedereen in ons land moet kunnen genieten van het Nederlandse landschap en onze wateren.

Het Watersportverbond laat de provinciale politiek graag zien wat de bijdrage van de watersport en waterrecreatie is voor doelstellingen op het gebied van leefbaarheid en regionale economie. Daarom hebben we in samenwerking met het SportcampagneteamNL richting de Provinciale Statenverkiezing een informatieboekje ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Download hier het informatieboekje 'Investeer en bouw mee aan sport!' >>

Het Sportcampagneteam NL is een samenwerking NOC*NSF, diverse buitensportbonden (o.a. het Watersportverbond), VSG en Sportkracht12.

Provincies en gemeenten kunnen veel winnen met sport

De provincie kan veel winnen met sport. Maar wat is de kracht van een sportakkoord in de provincie? De gedeputeerde Ger Koopmans van de Provincie Limburg en Jan Markink van de provincie Gelderland leggen het uit in de volgende twee filmpjes:

 De kracht van een sportakkoord in de Provincie Limburg:

 

De kracht van een sportakkoord in de Provincie Gelderland:

 

LEES OOK:

 

Background