Wetgeving allergenen. Wat verandert er?

05 december, 2014

Wetgeving allergenen. Wat verandert er?

Vanaf 13 december zijn sportkantines, verplicht allergenen informatie te geven aan gasten die daarom vragen. De wetgeving allergenen geldt voor alle bedrijven die werken met levensmiddelen (eten en drinken), waaronder ook sportkantines.

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken. Mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie reageren overgevoelig na het eten van producten met daarin allergenen waar ze allergisch voor zijn.

Voor sportkantines die alleen voorverpakte producten (repen chocola en verpakte frisdrank) verstrekken verandert niets. De informatie over allergenen staat namelijk al op de verpakking.

Voor alle andere verengingen heeft NOC*NSF in afstemming met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) een bericht gemaakt om sportverenigingen te informeren. Dit bericht bevat tevens een bijlage met een lijst van onverpakte producten die veelal worden verkocht in sportkantines waar mogelijk allergenen in zitten. Wij vragen bijgaand bericht en deze bijlage te verspreiden onder de leden.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met de verenigingsondersteuners.

Background