Verenigingsactiviteiten Zeilwedstrijdcentrum Medemblik

19 april, 2016

Verenigingsactiviteiten Zeilwedstrijdcentrum Medemblik

Vanaf 1 april is het International Sailing Center Medemblik (ISCM) integraal onderdeel van de jachthaven Regatta Center Medemblik. Zoals in de vorige nieuwsbrief al gemeld, is nu de gehele haven, het havengebouw en het jachthaventerrein in beheer bij één partij.

Uitbreiding faciliteiten
Naast een eenvoudige slaapaccommodatie voor maximaal 32 personen, is het centrum ook toegankelijker gemaakt voor rolstoelgebruikers. Op dit moment wordt er gewerkt aan faciliteiten voor het gebruik van til-liften op de steigers ten behoeve van het aangepast zeilen.

Nieuwe manager 
Marcel Hanenberg is de nieuwe manager en aanspreekpunt van het wedstrijdcentrum. Marcel is te bereiken via de mail marcel@regattacenter.com of via het telefoon nummer 0227-540077 .  

Aankomende activiteiten interessant voor verenigingen
Het Watersportverbond gebruikt het centrum nog steeds voor trainingen van beloften en talenten en voor kaderopleidingen. Zoals de CWO instructeurs certificering eigen vaardigheid. In de zwaardboten van het Watersportverbond kunnen verenigingsinstructeurs hun CWO IV halen om verder te kunnen met de ZI-3 opleiding. Informatie daarover is te vinden via de mail bij Christoffel van Hees.

In komende weekend van 23 en 24 april organiseert het Watersportverbond samen met de Hansa klasse een speciaal trainingsweekend om het aangepast zeilen in de breedtesport te ondersteunen. Als er verenigingen zijn die meer over de wedstrijdzeilsport voor aangepast zeilen willen weten is dat een mooi moment om eens te komen kijken hoe dat gaat. Mail Christoffel ook hierover als je belangstelling hebt. 

Background