Duurzaamheidstour; Energie(k) sparen in de sport!

11 mei, 2016

Duurzaamheidstour; Energie(k) sparen in de sport!

Ben je als sportclub verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van jouw sportaccommodatie of betaal je de energierekening? Dan weet je dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om sportaccommodaties te verduurzamen. Gemeenten en sportverenigingen zijn op verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties).

NOC*NSF organiseert samen met VSG, VNG, RVO, Kenniscentrum Infomil, SWS, sportbonden en lokale/regionale sportorganisaties dit jaar vanaf mei tot en met het najaar 19 regionale bijeenkomsten onder de noemer: ‘Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!’. De bijeenkomsten richten zich, mede aan de hand van inspirerende voorbeelden, op het belang en de kansen van het verduurzamen van sportaccommodaties, mogelijke maatregelen en processtappen, financieringsmogelijkheden en relevante wet- en regelgeving. Tijdens een bijeenkomst bij jouw in de buurt ontvang je concrete tips, handreikingen en instrumenten om daadwerkelijk voor zowel de korte als lange termijn (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van jouw sportaccommodatie.

De bijeenkomsten bestaan uit een middagdeel voor gemeenten en een avonddeel voor sportclubs en verenigingsondersteuners. 

Avondprogramma voor sportclubs en verenigingsondersteuners

  • 18.30 Ontvangst met een broodje
  • 19.00 Bijeenkomst
  • 21.00 Netwerkborrel

Locatie en data
De data voor, voor de zomer (linkerrijtje) zijn definitief, deze vind je in onderstaande lijst. Data en locaties voor na de zomer (rechterrijtje) worden mogelijk nog aangepast.

Datum (voor de zomer)

Plaats

Datum (na de zomer)

Plaats

12 mei

Rotterdam

5-9 september

Alkmaar

19 mei

Assen

5-9 september

Groningen

2 juni

Alphen aan den Rijn

12-16 september

Almelo

6 juni

Breda

19-23 september

Dordrecht

13 juni

Arnhem

19-23 september

Heerlen

20 juni

Den Bosch

3-7 oktober

Venlo

22 juni

Almere

10-14 oktober

Amsterdam

29 juni

Apeldoorn

31 oktober-4 november

Zwolle

29 augustus-2 september

Utrecht

31 oktober-4 november

Eindhoven

Aanmelden
Je kunt je hier gratis inschrijven voor de bijeenkomst. Op het inschrijfformulier staan de locatie en datum aangeven en of je met één of twee personen komt. Uiterlijk een week voor de sessie ontvang je meer informatie over onder andere de precieze locatie.  

Background