Den Haag staat deze zomer in het teken van zeilen en watersport

14 juni, 2018

Den Haag staat deze zomer in het teken van zeilen en watersport

Nog iets meer dan een week en dan finishen de boten van de legendarische Volvo Ocean Race voor het eerst in de historie in Nederland. De haven van Scheveningen zal een week lang, van 24 juni tot zondag 1 juli, in het teken staan van zeilen en watersport. Daarnaast wordt van 23 tot en met 30 juni het Optimist European Championship in Den Haag gevaren en vindt hier van 12 tot en met 18 juli de Offshore Sailing Worlds plaats.

Finish van de legendarische Volvo Ocean Race
Het Watersportverbond is event partner van de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag en organiseert diverse activiteiten op de wal. Een van deze activiteiten is de grootste editie van Optimist on Tour ooit. Bij dit watersportspektakel voor de jeugd kunnen kinderen gratis kennismaken met verschillende watersporten. Op het strand van Scheveningen kan niet alleen gezeild worden, ook kunnen kinderen onder andere kanovaren, suppen, windsurfen en waterskiën. En in het waterlab leren ze op een speelse manier meer over de educatieve thema’s duurzaamheid en water.

Meer informatie over het programma Optimist on Tour vindt u op www.optimistontour.nl. En op www.volvooceanracedenhaag.nl vindt u het volledige programma van de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

De grootste zeiltalenten komen naar Den Haag
Tegelijkertijd met de finish van de Volvo Ocean Race wordt van 23 tot en met 30 juni, ook in Den Haag, het 2018 Optimist European Championship georganiseerd. Het EK is een internationaal zeilevenement en bestaat uit een wedstrijd gehouden over vijf officiële vaardagen. Deelnemers zijn de topzeilers van hun land in de Optimist klasse. Het verwachte aantal zeilers is rond de 300, elk land mag 7 zeilers afvaardigen. Wilt u de wedstrijd bezoeken en deze jonge zeilers in actie zien? Meer informatie is hier te vinden.

Offshore Sailing Worlds
Na de finish van de Volvo Ocean Race en het EK Optimist wordt van 12 tot 18 juli 2018 tijdens de Offshore Sailing Worlds in Scheveningen gestreden om het IRC/ORC Wereldkampioenschap. Een gecombineerd kampioenschap voor kajuitzeilboten waarbij de twee grootste offshore zeilvloten bij elkaar komen. Meer informatie is hier te vinden.

Den Haag wordt hiermee in 2018 een ware zeilstad. Niet alleen de haven en haar lokale ondernemers worden betrokken in het evenement, de hele regio staat centraal. Bezoekers, zeilers, locals en familie worden van harte uitgenodigd de stad te ontdekken en te proeven bij de lokale restaurants.

Background