Advies voor jachten die van plan zijn Volvo Ocean Race Finish en/of EK -Optimist 2018 te bezoeken

15 mei, 2018

Advies voor jachten die van plan zijn Volvo Ocean Race Finish en/of EK -Optimist 2018 te bezoeken

Voor het eerst in de historie eindigt de langste en zwaarste zeilrace ter wereld in Nederland. De haven van Scheveningen is, na bijna negen maanden varen, tussen 24 juni en 1 juli de ultieme bestemming voor de vloot van de Volvo Ocean Race. Het spreekt vanzelf dat niet alleen de deelnemende boten, maar ook tal van Nederlandse liefhebbers naar Den Haag willen komen, voor de Volvo Ocean Race én het omlijstende programma. De haven is echter alleen toegankelijk voor geaccrediteerde jachten.

Wereldwijd zullen de ogen van zeilliefhebbers op Nederland zijn gericht. Het wordt een drukte van belang in Scheveningen. De aankomst belooft voor de zeilers en de tienduizenden toeschouwers, op het water en aan de wal, een onvergetelijk sportmoment te worden. Vandaar ook dat het belangrijk is met elkaar goede spelregels af te spreken. Juist daarom stelden we het volgende, bindende veiligheidsadvies op voor jachten die eind juni (23 juni-2 juli) van plan zijn de Volvo Ocean Race Finish en/of het EK Optimist 2018 te komen bezoeken.

Middels dit bericht willen wij uw vereniging op de hoogte brengen van de volgende informatie:

  • Toegankelijkheid voor geaccrediteerde jachten;
  • Specifieke informatie voor jachten die wél toegang hebben tot de haven;
  • Regels;
  • Aanvaarroute;
  • Algemeen/veiligheidsadvies.

U kunt hier de begeleidende brief downloaden voor meer informatie >>

We willen u uitdrukkelijk vragen de begeleidende brief onder uw leden te verspreiden en ze via uw eigen kanalen - social media, clubblad, prikbord - op de hoogte te brengen van het veiligheidsadvies.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@volvooceanracedenhaag.nl.

Background